Top 11 over de værste brug af Hitler-kortet

Socialdemokraternes kritik af de gule fagforeninger bliver sammenlignet med Hitlers brug af jødestjernen.

I går valgte den gule fagforening, Det Faglige Hus, at sagsøge formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), Camilla Schwalbe, for injurier, da hun tidligere har kaldt de gule fagforeninger for ”fupforretninger”, der ikke skaber bedre løn- og arbejdsforhold for deres medlemmer.

Formanden for Det Faglige Hus, Johnny Nim, mener, at sondringen mellem de rigtige fagforeninger og de gule fagforeninger svarer til at ”sætte en jødestjerne på en del af de danske lønmodtagere”.

Det er uvist, hvordan Johnny Nim mener, at ordet ”fupforretninger” er injurierende, mens sammenligninger med nazismens forbrydelser er inden for skiven.

Men samtidig skriver Johnny Nim sig med sine udtalelser ind i en stolt tradition, hvor man sammenligner modstandernes holdninger, forslag og endda personer med Hitler og nazismen. Netavisen Pio har samlet de elleve værste og mest nedrige brug af Hitler-kortet i politik.

1. Kampagne mod vold mod børn sammenlignet med nazismen

Søren Krarup sammenlignede i 2008 nazismen med oplysningskampagnen Bryd Tavsheden, der havde til formål at få voldsramte børn til at bede om hjælp udenfor hjemmet, hvis de bliver slået: ”Familier skal ikke kontrolleres af Staten. Det svarer til nazisternes og kommunisternes idé om, at børn skulle angive deres forældre, hvis de afveg fra den korrekte linje”. For at sikre sig yderligere point på sympatikontoen understregede Krarup, at ”en endefuld er en del af et helt almindeligt opdragelsesmønster”.

2. Ole Hyltofts angreb på DR's eid-dækning

Da radioens P3 valgte at markere den muslimske fest eid, sammenlignede Ole Hyltoft, politisk udpeget næstformand for DR, det med nazismen i 30’erne: ”Jeg kan ikke lade være med at tænke på de mange uvidende og naive danskere, der i 1930’erne hyldede Hitlerjugend for al den sunde idræt, gode mad og den friske musik, de unge tyskere nu kunne hengive sig til”. Så Hyltofts argument er altså, at hvis danskerne først lærer om arabisk mad- og musikkultur, vil de bakke prompte op om islamiseringen af Danmark?

3. Regionspolitikerne i Førerbunkeren

Da en anonym læge under konflikten mellem regionerne og de praktiserende læger producerede en video, der fremstillede Bent Hansen som Hitler omgivet af sine trofaste kolleger i Førerbunkeren, anså Henrik Dibbern, formand for De Praktiserende Lægers Organisation, den ikke som problematisk, men delte den på facebook-side: ”Jeg ved ikke, hvem der har lavet den, men jeg synes, den var morsom, så selvfølgelig skulle mine venner se den. Vi lever i en verden, hvor man må finde sig i, at kendte folk bliver hængt ud på sociale medier”. Overraskende nok syntes Bent Hansen ikke, at dette var sjovt.

5. Utøya-lejr minder om Hitlerjugend

Efters Breiviks massakre på Utøya sammenlignede den højreorienterede radiovært, Glenn Beck, AUF's sommerlejr med Hitlerjugend: ”Der har været skyderi på en politisk lejr, der lyder lidt som Hitlerjugend. Jeg mener: Hvem afholder en lejr, som kun handler om politik, for børn”. Det er topmålet af usmagelighed, at man i forbindelse med Utøya sammenligner ofrene med nazismen, og ikke gerningsmanden.

6. Indvandrerbøller sammenlignet med den tyske besættelsesmagt

I sine erindringer sammenligner Mogens Camre nutidens indvandrerknægte med den nazistiske besættelse af Danmark under Anden Verdenskrig – og sammenligningen falder ud til nazisternes fordel: ”De almindelige tyske soldater begik ikke de voldelige overgreb mod civilbefolkningen, som dele af nutidens muslimske ungdom udsætter os for”.

7. Euroen har fællestræk med Hitlers økonomiske politik

Op til folkeafstemningen om euroen sammenlignede Mogens Camre (DF) EU’s fælles valuta med Hitlers planer for et Neuropa, hvor de besatte landes valutaer skulle bindes til den tyske Reichsmark – men understregede dog, at euroen skulle indføres fredeligt, og ikke gennem militær ekspansion som i Hitlers tilfælde. Senere forklarede Camre, at det var ment som en spøg.

8. Islam er en ’rædsels-ideologi’

Søren Espersen skriver på sin blog, at islam – sammen med nazismen, fascismen og kommunismen – udgør verdens fire, store rædselsideologier: ”Lad mig starte med at fastslå, at verdens fire store rædsels-ideologier: nazisme, fascisme, kommunisme og islam i deres væsen er internationale bevægelser. Alle rummer de det fællestræk, at de bygger på en stærk centralistisk, overnational styring; på tanken om, at det enkelte menneske kun har en betydning, såfremt det med krop og ånd bidrager til at styrke idelogien. (..) Eneste umiddelbare forskel mellem på den ene side nazismen - og på den anden side de øvrige tre rædsels-ideologier er det racemæssige islæt”. Bemærk hvordan DF’eren konsekvent skriver religionen islam, og ikke den ekstreme udgave i form af islamismen. Da islam er at ligne med nazismen, følger det heraf naturligt, at Danmarks cirka 230.000 muslimer er at ligne med nazister. Et udsagn, der næppe forbedrer integrationen.

9. Nej til luftfartsaftale kædet sammen med jødeudryddelser

Da Margrethe Auken (SF) i 2009 annoncerede, at hun i Europaparlamentet ville stemme nej til en luftfartsaftale, der vil medføre økonomisk støtte til Israel, reagerede Dansk Folkepartis Mogens Camre prompte: "Det er meget usædvanligt, at der er medlemmer af Europa-Parlamentet, som står i ledtog med dem, der vil udslette jøderne - ligesom Hitler". Selv for den evigt ophedede Palæstina-Israel sætter denne udtalelse en ny standart for, hvor lavt man kan gå.

10. Koranen minder om Mein Kampf

I en folketingsdebat i 2007 konkretiserede Søren Krarup (DF) sit syn på, hvordan nazismen og islam ligner hinanden: ”Islam er et totalitært regime, der har tusindvis af menneskeliv på samvittigheden. Tørklædet er et symbol på dette regime og Koranen kan udmærket sammenlignes med Hitlers Mein Kampf”. Tidligere har også Jesper Langballe sammenlignet tørklædet med det nazistiske hagekors og udtalt, at der ”er mange lighedspunkter mellem Hitler og islam”.

11. Enhedslisten-politikere minder om nazister

Søren Espersen har udtalt, at Hitler er en del af Enhedslistens ophav og den samme tone slog Pia Kjærsgaard an i sin grundlovstale (!) fra 2007, hvor Enhedslisten i almindelighed og folketingskandidat Asmaa Abdol Hamid i særdeleshed blev sammenlignet med Hitler: ”Ideen om paradis på jord deler denne kvindelige kandidat med personligheder som Lenin, Hitler og Stalin. Men såmænd også med Frank Aaen, Line Barfoed, Jørgen Arbo-Bæhr og Per Clausen”.

Bonus: Noma har fællestræk med nazismen

I den mere underholdende ende sammenlignede den sociologi-studerende Ulla Holm filosofien bag det nye nordiske køkken med nazismens forkærlighed for det hjemlige: ”Ligesom med landskabsarkitekturen i 1970’erne, er der i dag markante lighedspunkter mellem fascismen/nazismen og det nye moderne avantgardistiske nordiske køkken, hvis ypperste repræsentant er Restaurant Noma, der netop igen er blevet kåret til verdens bedste (..) Jo mere lokal, oprindelig, historisk eller ’glemt’ en nordisk råvare, dyrkningsmetode eller tilberedningsteknik, desto ædlere, renere, sundere og mere etisk, lyder logikken”.


Kommentarer fra Facebook