Top 6: Sossesange, når de er bedst. Vol. 2

Efter den første Top 6 med sossesange, har redaktionen modtaget så mange andre gode bud, at vi er nødt til at lave endnu en liste. Fik du ikke smilet frem i går, så kommer det helt sikkert i dag.

Annonce

Nummer 6: ”Du skal stemme på Lisbeth” af nogle smukke unge DSU’ere

Vi starter blødt, men også lidt lækkert, ud. For denne sang er faktisk én af de eneste, vi har kunnet finde, hvor det er unge DSU-piger – og ikke drenge – der performer. Her er ikke noget med Lars Lilholt eller andet fra den danske sangskat. Nej, nej. Det er naturlig et cover af Lordes ”Royals”.

Nummer 5: ”Roser med roser” af Tjalfe Track

Rap og hiphop er sandsynligvis ikke det første, du tænker på, når du ser Holstebros borgmester H. C. Østerbye. Men lidt street credit må manden have, for en del af de progressive unge mennesker i Holstebro valgte i forbindelse med kommunalvalgkampen i 2013 at lave en rapsang til ham. Den er cool. Det eneste, der mangler, er faktisk kun at se H.C. Østerbye kaste håndtegn.

Nummer 4: ”Stem på Daniel Prehn” af en flok kække DSU-drenge

”Kald det kærlighed” har muligvis rekord i at blive skrevet om til festsange. Måske er det derfor, at de unge DSU’ere lige præcis har valgt den som melodi. Der er desuden en lille koreografi. Pas på, du ikke kommer til at gynge med. Det smitter.

Nummer 3: ”Mærkelig blanding” af Ole EU Christensen (Tekst og musik af De Gyldne Løver)

Selv i sang kan man tydeligt høre, at Ole EU Christensen er nordjyde. Sangen er oprindeligt lavet af De Gyldne Løver, og Ole Christensen skulle efter sigende have fået lov af bandet selv, som også er nordjysk, at bruge sangen, som han havde lyst til.

Nummer 2: ”Stem på Rasmus” af nogle socialdemokrater fra Kalundborg-Odsherred

Det er et under og samtidig en smule genialt, at man har valgt at lave en valgsang på en irsk værtshussang. Men det virker. Man får ganske oprigtigt lyst til at synge med. Og klappe.

Nummer 1: ”Stem på Ane Halsboe” af et lækkert band og muligvis også ægtemanden Peter Strauss Jørgensen.

Det her er perfektion. Velspillet, velsunget og en fantastisk musikvideo, hvor man blandt andet kan se ungdomsuddannelsesordfører Ane Halsboe-Jørgensen lave aerobic.

Fik du ikke set og hørt den første Top 6? Bare rolig, du kan se den lige her.


Kommentarer fra Facebook