Toppolitikere besøger militærbase i Estland og DF’er bliver folketingskandidat

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
En række partiledere besøger i dag en militærbase i Estland, og den tidligere generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union skal udfylde posten som departementschef i Udenrigsministeriet.

I Sønderborg er Peter Kofod (DF) enstemmigt valgt som folketingskandidat for Dansk Folkeparti.

Et panel af forskere, interessenter og kommunale ældrechefer er valgt som rådgivende organ for regeringen, der skal udforme en ny ældrelov, som vil gøre op med bureaukrati.

 

Danske top-politikere på baltisk besøg

Statsminister Mette Frederiksen (S) og partiledere fra Venstre, SF, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti besøger i dag Estland.

Det skriver DR.

Partilederne besøger blandt andet militærbasen Tapa, der ligger i Estland, hvor Danmark har soldater udstationeret som følge af NATO’s beslutning om en øget tilstedeværelse, foranlediget af den russiske invasion af Ukraine.  

Læs hele historien her: 
 

Ekspertgruppe skal rådgive regeringen om ældrelov

Et rådgivende panel og tre ekspertgrupper skal hjælpe regeringen med at udforme konkrete forslag til en ny ældrelovgivning.

Det oplyser Social- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Regeringen ønsker et opgør med bureaukratiet i ældreplejen, så der til gengæld opstår plads til mere omsorg for de ældre og en stærkere relation mellem plejepersonalet og den ældre.

“Det er et stærkt hold med dedikerede ildsjæle, som kan give mange væsentlige perspektiver på fremtidens ældrepleje og udfordre den måde tingene gøres på. Vi skal ikke detailstyre fra Christiansborg. De gode løsninger skal vokse frem fra hverdagen og komme fra dem, der kender udfordringerne på plejehjemmene og i hjemmeplejen,” siger social- og ældreminister Astrid Krag.

Læs hele pressemeddelelsen her: 

 

Udenrigsministeriet får ny departementschef

Udenrigsministeriet kan se frem til en ny departementschef, hvor Jeppe Tranholm-Mikkelsen sætter sig i posten.

Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Tranholm-Mikkelsen har tidligere været generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union.

”Den nuværende internationale situation understreger endnu en gang de udenrigspolitiske vilkårs betydning for udviklingen af det danske samfund. Det er en ære for mig at få lov til at bidrage til håndteringen heraf og betjene Udenrigsministeriets ministre i arbejdet med at gennemføre regeringens politik,” siger Jeppe Tranholm-Mikkelsen.

Læs pressemeddelelsen her: 
 

DF-profil bliver folketingskandidat for DF i Sønderborg

Peter Kofod er valgt som folketingskandidat i det jyske Sønderborg. Det skete i går aftes, hvor han enstemmigt blev valgt som partiets kandidat.

Det oplyser TV Syd.

“Jeg savner at sidde i Folketinget, virkelig meget endda, siger Peter Kofod til TV Syd.

DF-profilen deler også begejstringen på sin Facebook-profil:

“Jeg er dybt, dybt taknemmelig og ydmyg overfor opgaven og vil gøre mit bedste for at vise mig værdig til foreningens og sønderjydernes tillid!,” skriver han.

Læs hele historien her: 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Victoria Gratløv er studentermedarbejder på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Det var sgu hurtigt våbenindustrien fik overbevist Mette til at donere flere penge.

TÆNK: Hvis Rusland var så stor en trussel som våbenindustrien=USA påstår. Hvorfor har de så store problemer med et lille land som Ukraine???????????????????????????

Ja, man skulle jo næsten tro, at Rusland havde overfaldet og invaderet et naboland eller noget andet langt ude tågesnak.

Dejligt at se at man rydder ud i vores Udenrigsministeriet der fortsat befinder sig i 2002.

Annonce