Trængte kommuner rammes hårdest, partier vil have vaccinefabrik og en fødsel

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til dagens udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt, der samler en lille håndfuld af døgnets vigtigste nyheder, som denne tirsdag den 28. april, hvor luftfartsselskabet SAS desværre måtte varsle masseafskedigelser.

Et overblik som stadigvæk mest handler om corona, men også med en lille familieforøgelse på Christiansborg.


Hårdt ramte kommuner hårdest ramt af corona

De kommuner, som har fået flest nye ledige under covid-19-krisen, havde allerede mange arbejdsløse før coronakrisen. Det skriver Altinget.

Tallene fra Altinget viser, at de 35 kommuner, hvor arbejdsløshedskøen er vokset mest også samlet havde en højere ledighed end resten af landet, inden krisen ramte.

Det er særligt kommuner i Nordjylland og på den københavnske vestegn, der er hårdt ramt. Det samme er Bornholm.

Kommunerne nord for København og i midt- og vestjylland er ind til videre kommet mest smertefrit gennem krisen.

Se hele historien her.

 

SF og Enhedslisten vil have dansk vaccineproduktion - trods eksperters skepsis

Selvom den frasolgte vaccinefabrik ved Statens Seruminstitut (SSI) næppe havde kunnet bruges til en covid-19-vaccine, skal vi have vaccineproduktionen tilbage på statslige hænder, mener SF og Enhedslisten.

Det skriver Altinget.

De to partier ønsker en dansk vaccineproduktion, på trods af at en hel række sundhedseksperter vurderer, at det vil være dyrt og risikabelt at sikre sig mod forsyningsproblemer ved at opbygge en statslig vaccineproduktion, ligesom de ikke mener, at man nødvendigvis ville kunne bruge Seruminstituttets vaccinefabrik til at producere eksempelvis en fremtidig covid-19-vaccine.

Netavisen Pio havde forleden denne gennemgang af salget og disussionen for og imod en statslig vaccinefabrik. Den kan du læse her.

Læs hele historien fra Altinget her.


Britiske forskere tættere på vaccine

Nogen der til gengæld er tæt på at have en vaccine mod coronavirus klar, måske allerede til efteråret, er en række forskere fra Oxford University i Storbritannien. Det skriver Berlingske.

Indtil videre er vaccinen dog kun testet på aber i den amerikanske delstat Montana.

Seks aber modtog vaccinen og blev derefter udsat for store doser af coronavirussen. Mere end 28 dage senere var de seks aber stadig sunde og raske, mens aber, der ikke havde fået vaccinen, var blevet syge.

Forskerne håber at have et par millioner doser klar til mennesker til efteråret, men en forsker fra SSI, Peter Lawætz Andersen, maner dog til besindighed. Der var går mindst 18 måneder for den kan være udbredt, mener han. Han vurderer dog pgså, situationens alvor taget i betragtning, at man kan speede processen lidt op.

Læs hele historien her.

 

Corona giver renere luft

 

Der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og selvom der ikke er alverden at smile af i disse dage, så har den lange nedlukning af Danmark og det øvrige Europa fået forureningen til at falde markant. Det skriver DR.

Nedlukningen af Danmark har fået forureningen fra vejtrafikken til at falde med 35 procent i de større byer, og det alene vil i år betyde godt 80 færre dødsfald og 61.700 færre sygedage.

Det skønner Det Nationale Center for Miljø og Energi (DCE) i et nyt notat til Miljøstyrelsen.

De nye beregninger får regeringens støttepartier til at kræve skrappere miljøzoner i byerne.

Læs hele historien her.


Partiformand får en lille ny

Vi slutter med en lille glædelig nyhed. Nemlig at tidligere minister og serie-partistifter Simon Emil Ammitzbøll-Bille (og hans hustru Kristine ikke mindst) igen er blevet forældre.

Det skriver formanden for Partiet Fremad i et Facebook-opslag.

Det er anden gang, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille bliver far og han har dermed lavet lige så mange børn som han har stiftet partier.

Kæmpestort tillyke til alle fire.

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Hvilket væsentlighedskriterie ligger der bag informationen om, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille har fået en lille? Jeg undrer mig - og det er virkelig for plat. Samtidig har I kun nævnt med et par linier, at USA er på "charmeoffensiv" i Grønland - og helt udeladt udenrigsministerens skandaløse bemærkninger om, at "hjælpen" er "fantastisk". Den viser, at han ikke har forstået den meget større konflikt, som det hér er en del af. For ham er forholdet til USA åbenbart altdominerende. Regeringen tør tilsyneladende ikke så meget som ytre en skepsis endsige på nogen måde ytre sig imod USA. Så hellere spille med som marionet. Men at en baby er kommet til verdenen er jo så vigtigere for netavisen.

Annonce