Tre spørgsmål der burde stilles til Frank Aaen

Medierne behandler ikke Enhedslistens dagpengeforslag med den grundighed, som det fortjener.
I disse uger forhandler regeringen med Folketingets forskellige partier om finansloven for 2013. I denne forbindelse har Enhedslisten gjort det til sit hovedkrav for at indgå en finanslovsaftale med regeringen, at ingen falder ud af dagpengesystemet i 2013. De fleste medier bragte historien med en vinkel om, at Enhedslisten med forslaget ’slækkede på sine krav’ eller ’kravlede ned fra træet’.

Enhedslistens bekymring for de arbejdsløse, der falder ud af dagpengesystemet, er fuldt forståelig. Mange af disse dagpengemodtagere er ikke berettiget til kontanthjælp og kommer til at opleve en drastisk nedgang i deres indkomst.

Hvad der derimod er uforståeligt er , at medierne ikke stillede kritiske spørgsmål til Enhedslistens forslag om, hvordan denne alvorlige situation afhjælpes.

I stedet for at efterlade sin kritiske sans i kopirummet, burde journalisterne have stillet følgende tre spørgsmål:

1) Hvis ingen skal kunne falde ud af dagpengesystemet i 2013, hvorfor så ikke også 2014, 2015 eller 2016?

2) Hvad er formålet med kontanthjælpen, hvis man aldrig skal kunne falde ud dagpengesystemet?

3) Vil en garanti mod, at arbejdsløse kan falde ud af dagpengesystemet i 2013 ikke blot udskyde og forstørre problemet, fordi endnu flere end de nuværende 14.000-20.000 vil falde ud af dagpengesystemet per 1. januar 2014?

Arbejdsløsheden er et seriøst problem, som kræver seriøse løsninger. Derfor er det stærkt problematisk, når medierne lader Enhedslisten slippe af sted med lette lappeløsninger uden at stille kritiske spørgsmål.


placeholder

Annonce