Tro hører til i kirken: Mød højrefløjens klimabenægtere

Klimaforandringer er ikke menneskeskabte, det er overtro og man skal huske fordelene ved varmt vejr. Vi har samlet 8 citater fra den danske højrefløj
Klimaforandringerne er, ikke mindst på grund af en historisk varm sommer, for alvor rykket ind på den politiske arena igen. Forleden advarede en række internationale forskere om at klimaforandringerne er ved at løbe løbsk, og kan blive voldsommere end først antaget – også selvom om man når de reduktionsmål, som er i Paris-aftalen.

Forskerne forudser, at jordens gennemsnitstemperatur stiger med 4-5 grader højere og vandstanden i havene stiger med mellem 10 og 60 meter.

Men det er langtfra alle politikere, som tager forskernes advarsler lige alvorligt. Der findes danske politikere, som enten udfordrer eller  direkte afviser tanken om, at klimaforandringerne er menneskeskabte. Ligesom der også findes politikere, der ikke mener at Danmark bør gå foran. Det er især på den yderste højrefløj, at man finder disse klimaskeptikere.

Vi har samlet en liste med de mest markante udsagn her:


DF'er: Tro hører hjemme i kirken

”Så længe, der er pålidelige forskere, der siger det ene, og så nogle andre, der siger det andet, så føler jeg mig ikke fuldstændigt overbevist om, at den ene forklaring er mere rigtig end den anden. Så handler det mere om trospørgsmål, og det synes jeg først og fremmest hører til i en kirke og ikke i politik”.

”Når man hører, at der er folk med videnskabelig baggrund, der siger, at det er menneskeskabt, og så er der nogle, der siger, at det ikke er det, jamen, hvis man så vælger at holde på en af de to heste, så er det et spørgsmål om tro. Og jeg mener, at tro hører hjemme i en kirke, og det er ikke noget, man skal blande politik ind i. Man kan ikke få mig til at vælge at tro på den ene eller den anden forklaring.”

Klima- og energiordfører Mikkel Dencker fra Dansk Folkeaprti i Information den 11. august 2018.

Ingen i DF tror klimaforandringerne er menneskeskabte

”Det er simpelt hen at stoppe blår i øjnene på folk, at man ved at reducere CO2-udslippet og tage cyklen på arbejde, så frelser man verden. Det gør man ikke”.

Ved du om din holdning bliver delt af Dansk Folkeparti på Christiansborg i dag?

”Min holdning deles på den måde, at der er ingen i Dansk Folkeparti, der tror på at klimaforandringerne i dag er menneskeskabte.”

Tidligere trafikordfører Per Dalgaard (Dansk Folkeparti) i interview med Radio 24syv, 9. august 2018.

 

DF’er kaldte Al Gore for en ”fupmager”

”Al Gore er en fupmager, der er til skade for klimadebatten. Han forplumrer det hele ved sin ensidige nærmest religiøse retorik. Han gør det til et religiøst fænomen, hvor folk er gode eller onde”.

Dansk Folkepartis daværende klimaordfører Morten Messerschmidt til Ritzau, den 30. november 2007, i forbindelse med at den tidligere amerikanske vicepræsident fik Nobels Fredspris for at sætte klimaforandringerne på dagsordenen.

 

Jeg er for eksempel ikke enig i, at klimasvingningerne helt entydigt er menneskeskabte

LA’er: Vil slet ikke bruge ordet

”Det er bevidst at jeg ikke bruger ordet klimaforandringer. Både fordi jeg er vant til fra min baggrund at bruge ordet ”svingninger” og fordi, jeg mener, at der er en række usikkerheder i spillet om klimadebatten.  

Jeg er for eksempel ikke enig i, at klimasvingningerne helt entydigt er menneskeskabte”.

”Svingninger er et naturligt ord at bruge om noget, der forandrer sig. Både naturligt og i en eller anden grad på grund af menneskelig påvirkning.”

Liberal Alliance miljøordfører Carsten Bach i interview med Jyllands-Posten, 14. oktober 2016.

LA’er: Masser af fordele ved en varmere verden

”Der vil under alle omstændigheder blive tale om marginale ændringer, som menneskeheden altid har kunnet håndtere.

Og husk, der er rigtig mange fordele forbundet med en varmere verden, eksempelvis i forhold til produktion af fødevarer og generel overlevelse”.

Folketingsmedlem Villum Christensen, Liberal Alliance, i interview med Information, 29. maj 2015.

LA’s godfather: Klimadebat nærmer sig trussel mod ytringsfrihed

”Det er på høje tid, at der kommer andre argumenter på bordet end argumenterne om, at klimaforandringerne er forfærdelige. For det nærmer sig et niveau, hvor klimadebatten er så ensidig, at det nærmer sig en trussel mod ytringsfriheden”.

”Det er for så vidt ikke, fordi  jeg fornægter, at der er klimaforandringer. Det kan vi jo se. Men jeg vil gerne betvivle, at det er så slemt, som FN og nogle forskere og virksomheder gerne vil gøre det til. Som mennesker har vi altid haft en fantastisk evne til at tilpasse os – og hvem siger, at vi ikke kan udvikle ny teknologi, der kan løse problemerne om 30-40-50 år. Jeg ser med stor bekymring på, at man vil regulere sig ud af alt og sætte lænker på folk. Det strider meget mod min liberalistiske grundholdning”.

Saxo Bank-stifter, tidligere storsponsor for Liberal Alliance og liberalistisk debattør, Lars Seier Christensen, i business.dk, 27. november 2009.

Men skal politikere have lov til at implementere deres overtro i beslutninger og handlinger, der påfører befolkningen store byrder

Nye Borgerlige: Danmark ikke skal gå foran
”Jeg mener, at vi i Danmark ikke skal gå foran. For hvis vi reducerer CO2-udledningen mere i Danmark, så har det alligevel ingen betydning på globalt plan. Det har heller ingen betydning hvis vi går foran i EU, hvis de store lande som Kina og Indien alligevel ikke vil gøre det.”

Politisk ordfører for Nye Borgerlige, Peter Seier Christensen, i et interview med Radio24syv 9. august 2018.

Nye Borgerlige: Dyr overtro

”Da vi har trosfrihed her i landet, kan man selvfølgelig ikke forbyde politikere at tro på, at CO2 bevirker opvarmning.

 Men skal politikere have lov til at implementere deres overtro i beslutninger og handlinger, der påfører befolkningen store byrder og har katastrofale konsekvenser for samfundet?”

Claus Beyer, der var kandidat til kommunalvalget for Nye Borgerlige, i et læserbrev i Midtjyllands Avis, 17. august 2017.

 

 

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce