Annonce

Trods SF-pres: Regeringen afviser at fremrykke minimumsnormeringer

SF vil fremrykke planen for minimumsnormeringer i landets daginstitutioner, men det ser statsministeren ingen grund til.
Under tirsdagens spørgetime i folketingssalen lagde SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, pres på regeringen i forhold til at fremrykke aftalen om minimumsnormeringer i børnehaver og vuggestuer.

I takt med at afstandskravet slækkes, er det helt nødvendigt, at planen for minimumsnormeringer fremrykkes

“I takt med at afstandskravet slækkes, er det helt nødvendigt, at planen for minimumsnormeringer fremrykkes, og at ekstra ressourcer afsættes til rengøring og hygiejne fremadrettet. Ikke kun nu, men også permanent, for det er noget af det, man har mistet i institutionerne,” siger Pia Olsen Dyhr.

Forhandlingerne om minimumsnormeringer blev sat i bero, da coronakrisen ramte Danmark tilbage i marts. Men nu, hvor Danmark er ved at genåbne, er det ifølge SF tid til at fremrykke planen.  

Mette F. afviser fremrykning i usikker situation

Statsminister Mette Frederiksen (S) understreger, at regeringen står ved den fælles aftale om minimumsnormeringer, men at der ikke er nogen grund til at fremrykke aftalen.

“Jeg ser ikke noget behov for, at vi begynder at fremrykke aftalen på et tidspunkt, hvor vi ikke ved, hvad der kommer til at gøre sig gældende for dansk økonomi i fremtiden,” siger Mette Frederiksen.

Jeg ser ikke noget behov for, at vi begynder at fremrykke aftalen

Også Enhedslisten har opfordret regeringen til at genoptage forhandlingerne om minimumsnormeringer hurtigst muligt i takt med genåbningen af Danmark.

"Der er behov for både at få lovgivningen fastlagt, men også at gøre det tids nok til, at vi ved, hvad vi skal gøre med fordelingen af pengene til normeringer i 2021. Jeg synes, det haster,” udtaler Enhedslistens børneordfører, Jakob Sølvhøj, til Altinget.

BUPL beder om ekstra ressourcer 

Formanden for pædagogernes fagforbund, Elisa Rimpler, præsenterede i TV 2 News søndag et konkret forslag om at tilføre daginstitutionerne ekstra ressourcer, så kravene om håndvask og hygiejne kan overholdes.

Ifølge hende kan de nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som betyder, at der nu kun behøves at være én meters afstand, nemlig resultere i flere børn i daginstitutionerne.

placeholder

 

Det forslag støtter Pia Olsen Dyhr:

“Måske var det en idé eller måske endda en god investering at fastholde kravene til langt bedre hygiejne og gode normeringer i vores vuggestuer og børnehaver, som vores børn oplever lige nu.” 

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce