Trump giver fuld opbakning til corona-demonstranter

Præsident Trump giver moralsk opbakning til demonstranter, der vil have USA genåbnet hurtigere.
Mens danskerne generelt har taget myndighedernes anbefalinger og retningslinjer om at holde afstand ti sig, så ser det lige nu anderledes ud i USA.

Henover weekenden har der været demonstrationer flere steder, hvor folk - ofte bevæbnet med skydevåben - har demonstreret mod delstaternes regler om at folk skal blive hjemme og demonstranterne har krævet arbejdspladser og lignende genåbnet.

Bag demonstrationerne står en lang række højreorienterede, konservative grupperinger.

Selv om det, de fleste steder, kun har var nogle hundrede mennesker, som har været samlet til demonstrationerne, så har de fået væg-til-væg på blant andet tv-stationen Fox News og moralsk støtte fra Det Hvide Hus.

"LIBERATE" (befri, red) skrev præsidenten med store bogstaver på Twitter efterfulgt af navnene på tre stater, som alle har det til fælles at de har vedtaget stramme udgangsforbud.

trump_liberate.jpg

Trump liberate

På et pressemøde søndag forklarede han meningen med de tre tweets:

"Disse mennesker elsker vores land," forklarede han.

”De vil tilbage på arbejde.”

Delstater mangler testudstyr

Den ophedede debat mellem delstaterne og præsidenten er blevet yderligere skærpet af spørgsmålet om test-udstyr.

Præsident Trump mener, at delstaterne har rigeligt med test-udstyr og at delstaterne bare skal komme i gang med at teste borgerne.

Der er rigeligt med testudstyr til at lave opsøgende test, så man kan komme igang med at lave en gradvis åbning af økonomien, lød budskabet fra Trump.

Men det er absolut ikke korrekt, lyder det fra Marylands guvernør Larry Hogan, der udover at være Republikaner, også er formand for delstaternes svar på KL, National Governors Association.

"At prøve at skubbe det her til side og sige, at guvernørerne har masser af test, og at de bare skulle komme igang med at teste, og at vi på en eller anden måde ikke udfører vores arbehde, er er absolut bare helt forkert," sagde han til CNN.

Meningsmålinger i frit fald

Præsident Trump er under massiv beskydning fra de politiske modstandere og eksperter, som er kritike over at præsidenten ikke tidsnok tog coronakrisen alvorligt - og efterfølgende ikke har håndteret den særlig godt.

En meningsmåling fra Gallup fra sidste uge viste at præsidentens såkaldte "approval rating" er faldet til 43 procent. Et fald på 6 procent siden starten af coronakrisen og det største fald i hans tid som præsident.

Andre målinger viser også, at Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden lige nu øge sine favoritværdighed til at vinde præsidentvalget til november.

Østkysten hårdest ramt

Der er i skrivende stund mere end 750.000 registrerede tilfælde af coronavirus i USA og mere end 40.000 er ind til videre døde med sygdommen.

Det er især en række stater på den amerikanske østkyst, ikke mindst New York, New Jersey og Massachussetts, der er hårdest ramt af virussen, mens de mere sparsomt beboede stater i syd og ude på vestkysten er mindre hårdt ramt.

Også den amerikanske økonomi er hårdt ramt af coronavirussen. 20 millioner mennesker har mistet deres arbejde og knap halvdelen dermed også deres sundhedsforsikring, siden krisen ramte.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce