Tulle og Sofie Carsten enige: DF har flest politikområder til fælles med S

Kristian Thulesen Dahl havde taget telefonen, hvis Mette Frederiksen havde ringet til ham i 2019: “Så havde jeg da taget telefonen, selvfølgelig”
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Sofie Carsten Nielsen og Kristian Thulesen Dahl - fotograferet af Netavisen Pio i slipstrømmen af Ræson's store dobbeltinterview med de to politikere
På spørgsmålet: Hvem af jer er enig med Mette Frederiksen på flest politikområder, svarer både formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, og de radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, at det nok er Kristian Thulesen Dahl, der har flest politikområder til fælles med statsministeren.

Spørgsmålet og svarene indgår i et stort dobbeltinterview med de to politiske ledere i det politiske netmagasin, Ræson, som netop er blevet publiceret.

Helt præcist falder spørgsmål og svarene således:

Hvem af jer er enig med Mette Frederiksen på flest politikområder? 

“Det tror jeg da, at Kristian er,” lyder svaret fra de radikales leder, Sofie Carsten Nielsen.

“Det tror jeg også,” lyder svaret svaret fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Ræson spørger derefter Kristian Thulesen Dahl, hvorfor det så er Sofie Carsten Nielsen og De Radikale, der lægger mandat til S-regeringen, og ikke Dansk Folkeparti:

“Fordi min egen mulighed for at få direkte indflydelse på politik er meget lille med Mette Frederiksen som statsminister.”

Ræson spørger uddybende Kristian Thulesen Dahl: Hvorfor det, hun er jo enig i størstedelen af din politik – hun fører den vel nærmest?

Ja, men min telefon ringede jo ikke efter valget i 2019

“Ja, men min telefon ringede jo ikke efter valget i 2019. Det var ikke sådan, at Mette Frederiksen rakte ud efter en forhandling med os. Hun åbnede ikke op for, at der kunne være en anden måde at bygge samarbejde op i Folketinget. Hun tog kontakt til sine traditionelle støttepartier og tog en forhandling med dem.”

Ræson spørger så Kristian Thulesen Dahl, hvad der ville være sket, hvis Mette Frederiksen havde ringer til ham:

“Så havde jeg da taget telefonen, selvfølgelig.”

Ræson spørger endelig Kristian Thulesen Dahl, om han ville være gået med i en regering ledet af Mette Frederiksen - eller have ageret støtteparti - hvis han altså havde fået tilbuddet:

“Det siger jeg ikke – det er slet ikke sikkert. Jeg siger bare, at man ikke kan bebrejde Dansk Folkeparti for, at det parlamentariske er, som det er, når vi ikke var blandet ind i nogen diskussioner (...).”

Sofie Carsten: Vi får trukket regeringen i en ny retning

Ræson spørger Sofie Carsten Nielsen, hvad hun mener De Radikale får ud af at være støtteparti for S-regeringen:

Vi fik børnene ud af Sjælsmark, vi fik stoppet den der ø

“Jeg synes, vi har fået trukket regeringen i en ny retning efter valget i 2019, hvor vi fik flyttet på udlændingepolitikken: Vi fik børnene ud af Sjælsmark, vi fik stoppet den der ø (Udviste udlændinge skulle placeres på øen Lindholm, red.) og fik Mint hjem (Udvist 14-årig pige fra Thailand, red.). Så har vi også fået en 70 pct.-klimamålsætning samt investeringer i uddannelse og skole igen, som er helt afsindig vigtigt for os.”

Sofie Carsten Nielsen understreger samtidig, at hun grundlæggende er “dybt frustreret”, at fremgangen “ikke er tydelig nok, og at der ikke er tempo nok”.

Sofie Carsten Nielsen nævner, at det efter hendes opfattelse “går utrolig langsomt” på klimaområdet og hele det grønne område.

Sofie Carsten Nielsen understreger, at S-regeringen og De Radikale er fælles om at have sat en retning på en række politikområder:

den fælles retning, vi har sat for klimaet, på børn, unge og uddannelse

“Jamen, det er vi på den fælles retning, vi har sat for klimaet, på børn, unge og uddannelse og forhåbentlig også i den økonomiske retning. Jeg har faktisk – i øvrigt ligesom S – rigtig meget fidus til det arbejde, der er med andengenerationsreformer, som Nina Smith er sat i spidsen for. Jeg synes, det er det helt rigtige at tænke i, hvordan vi får flere indvandrerkvinder ind på arbejdsmarkedet, og hvordan vi reelt får set på arbejdsmiljø og opkvalificering (....).”

Sofie Carsten Nielsen mener, at Mette Frederiksens “største problem er, at hun er så bange for at blive associeret med Radikale Venstre, fordi hun har brugt så lang tid på at vise, at hun er tæt på Kristian Thulesen Dahl”.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce