Tulle om Vermund: “Et opgør med den velfærdsmodel, vi har i Danmark”

Dansk Folkeparti retter skarpt angreb mod Nye Borgerliges økonomiske 2035-plan.
Foto: Colourbox
Kristian Thulesen Dahl, forhenværende formand for Dansk Folkeparti
Det yderste højre i dansk politik er igen røget i totterne på hinanden.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, betegner således Nye Borgerliges økonomiske 2035-plan - som han har efterlyst de seneste to år og som blev fremlagt søndag - som et frontalt angreb på den danske velfærdsmodel:

Et opgør med den model, der siger, at de bredeste skuldre skal bære de tungeste byrder

“Med udspillet har Nye Borgerlige placeret sig som Folketingets økonomisk mest liberalistiske parti. Partiet, der ønsker et opgør med den velfærdsmodel, vi har i Danmark. Et opgør med den model, der siger, at de bredeste skuldre skal bære de tungeste byrder,” skriver Kristian Thulesen Dahl i et opslag på Facebook.

placeholder

 

100.000 offentligt ansatte skal fyres

Nye Borgerliges dugfriske økonomiske plan indebærer, at der årligt skal spares seks milliarder kroner i det offentlige budget. Og at der fyres 100.000 offentligt ansatte. 7.000 om året hen mod år 2035.

Nye Borgerlige vil afskaffe arveafgiten, topskatten og efterlønnen. Bilafgifterne og SU for de kandidatstuderende skal også afskaffes, og der skal skæres i overførselsindkomsterne. Jobcentrene og DR i sin nuværende form nedlægges.

DF-formanden mener, at Nye Borgerlige forsøger at snyde vælgerne:

det er noget rendyrket sludder - og det skal de ikke slippe afsted med

“Nye Borgerlige må mene, hvad de vil. Men der, hvor det går galt, er dog, når de forsøger at foregøgle danskerne, at deres økonomiske politik kan gennemføres uden, det går ud over kernevelfærden. For det er noget rendyrket sludder - og det skal de ikke slippe afsted med,” lyder det usædvanligt hårde angreb fra Thulesen Dahl.

DF-formand: Nye Borgerlige er rene kopister

Han mener, at Nye Borgerlige nu har afsløret sig selv som rene kopister: Udlændingepolitikken har de kopieret fra Dansk Folkeparti, mens de har copy pastet Liberal Alliances økonomiske politik:

“Nye Borgerlige har kopieret store dele af vores udlændingepolitik. Men de har også kopieret og endda forstærket store dele af Liberal Alliances økonomiske politik. Det giver danskerne nogle klare valgmuligheder - og det er godt i et demokrati,” skriver DF-formanden.

Han afviser, at man kan skære så dybt i velfærden, som Nye Borgerlige ønsker - uden at det går ud over kernevelfærden:

skellene i det danske samfund bliver markant større

“Der vil med sådan en plan ske det, at skellene i det danske samfund bliver markant større. Vi vil få et et mere opsplittet samfund,” siger Thulesen Dahl til Berlingske og uddyber:

“Når man skærer ned på vores skattefinansierede fælles velfærdssystem, så vil det også i højere grad være til gavn for dem, der kan betale sig fra det, mens dem, der ikke kan betale, vil få nogle discountløsninger, som er ringere den dem, de er vant til i dag. Er det sådan et samfund, vi ønsker os? Det synes jeg ikke, det er.”

"Vetmund"

På Twitter skærper DF’s udenrigsordfører Søren Espersen om muligt tonen over for Nye Borgerlige og partiets formand, Pernille Vermund.

Bemærk særligt hvordan Espersen i sit tweet staver NB-formandens efternavn som "Vetmund". Sandsynligvis en hentydning til, at Pernille Vermund - ret utraditionelt - optræder i stribevis af billeder i rødt tøj, badende i havvandet ud for nordsjællandske Snekkersten i en omfangsrig Berlingske-artikel, hvor Nye Borgerlige ellers lancerer et økonomisk-politisk udspil:

Det hele fra Vetmund er fatamorgana

“Det hele fra Vetmund er fatamorgana.”

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Egentlig er det underligt at DF omtales som hørende til det yderste højre i dansk politik. På mange områder har DF værnet om ældre og svage individer i Danmark. Det burde ikke være højrepolitik, så når DF henregnes til det yderste højre, så kan det alene være på grund af udlændingepolitikken.
Men jeg forstår grundlæggende ikke hvorfor DF's udlændingepolitik gør partiet til et højreparti. Er det da omvendt venstreorienteret partipolitik at invitere alverdens uintegrerbare individer til Danmark, og derved undergrave det danske samfunds levevis?
Åbenbart, men så er venstreorienteret partipolitik jo rent ud sagt ødelæggende for Danmark!

Kunne aldrig stemme DF, men skulle jeg vælge mellem Tullesen, Vermund og Messerschmidt, så vinder Tullesen 110 %.
Han er da lidt sympatisk trods alt, de er de to andre ikke.

Man kan jo også sige at Pia Kjærsgaard har fået velfærd for alle pengene: medlem af folketinget i mange år, formand for folketinget; Gift med Henrik Thorup, statsrevisor (nepotisme?).
De mangler vist ikke penge til velfærd.
DF glemte hvad det egentligt var der var deres berettigelse i folketinget.

Et fatamorgana opstår når varm luft lægger sig oven over kold luft.

Nye borgerliges nye økonomiske plan for Danmark anses af selv DF som varm luft i en velfærdsdiskussion, hvor DF længe har udgjort den kolde luft omkring indvandring og integration.

Fatamorganaet som ny borgerliges nye udspil udgør, er derfor synligt for de fleste. Selv på kort afstand.

Men naturligvis især af socialdemokrater der helst holder stor afstand til begge luftmasser. Hvorved fatamorganaet står i sin klareste vision.

Det interessante ved fatamorganaet er dets reelle eksistens på den anden side Atlanten.

Især under den forrige amerikanske præsident er nye borgerliges økonomiske plan blevet ført ud i livet.

Og resultaterne er velkendte!

Målt på det totale antal er den højeste overdødelighed registreret i USA, hvor 458.000 flere end forventet er døde i 2020.

Som det første land i verden har USA tirsdag rundet 600.000 coronarelaterede dødsfald. Det fremgår af Johns Hopkins University's opgørelse.

På grund af de faldende vaccinationstal kan det blive svært at nå Bidens vaccinationsmål. Man gør dog meget for at få folk til at lade sig vaccinere - blandt andet kan man vinde en million dollars i et lotteri, hvis man lader sig vaccinere.

Penge styrer USA. Penge er det fatamorgana der får amerikanere til at reagere. USA styres af penge. På godt og ondt! Og amerikanerne elsker det!

Nu har Nye Borgerlige og Pernille Vermund også fået øje på det amerikanske fatamorgana - M O N E Y.

Lyset når hele vejen over Atlanten og til Nordsjælland.

Annonce