Tysk LO-formand angriber dansk løndumping

Formanden for de tyske fagforbunds hovedorganisatio betegner det som en skandale, at danske virksomheder får EU-tilskud til at etablere sig syd for grænsen for at få gavn af det lave tyske lønniveau.

Annonce

Det er en skandale, at danske virksomheder som blandt andet Danish Crown flytter deres produktion til Tyskland – med EU-støtte i ryggen - for at trykke lønnen, sådan lød budskabet fra Reiner Hoffmann, der er (forholdsvis) nyvalgt formand for de tyske fagforeningers svar på LO, Deutscher Gewerkschaftsbund (DGB), da han onsdag gæstede Flensborg. Det skriver den tyske dansksprogede avis, Flensborg Avis.

Formanden benyttede besøget tæt på den danske grænse til at skyde med skarpt mod danske virksomheder, der går over grænsen for at få gavn af det lavere tyske lønniveau.

"Virksomhederne søger oven i købet om EU-tilskud til etableringen syd for grænsen og er nogle gange heldige at få det. Det vil jeg kalde en skandale," sagde Reiner Hoffmann.

DGB, som svarer til den danske faglige hovedorganisation LO, kalder denne form for grænseoverskridende aktivitet - når et firma kun flyttes over grænsen for at spare på lønninger - en »smuds-konkurrence«.

Han satte også navn på sin kritik, og en af de virksomheder, Reiner Hoffmann nævnet, var transportvirksomheden Frode Laursen i Flensborg og andre danske transport-firmaer, som ifølge DGB kun betaler under halvdelen af den løn syd for grænsen, som de betaler i Danmark.

Det er ikke kun i transportbranchen, at den er gal. Også to danske slagterier, Danish Crown i Husum og Skare Fleisch i Nisum, betaler ifølge DGB-formanden sine ansatte en væsentligt lavere løn end i Danmark.

Reiner Hoffmann mener, at der findes "europæiske løsninger" for de nævnte problemer, for eksempel når arbejdsformidlingen formidler arbejde på tværs af grænserne.

DGB er paraplyorganisation for otte fagforbund med tilsammen mere end 6.000.000 medlemmer. Reiner Hoffmann, 59,  blev valgt som formand tilbage i maj. Han er oprindeligt fra Wuppertal, der ligger i Europas industrielle hjerte Nordrhein-Westfalen.

Læs hele historien her.

David Troels Garby-Holm er konstitueret chefredaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook