Udanske angreb på den danske model

Dansk Folkeparti vil gøre op med det danske flexicurity-system, afmontere de danske løn- og arbejdsvilkår samt afvikle det danske aftalesystem. Det er decideret udansk politik.
Hvis Dansk Folkepartis lovforslag bliver til virkelighed vil man give beskyttelse til polske, litauiske og græske fagforeninger, der måtte ønske at lave discountoverenskomster på dansk jord. Det vil sende danske arbejdere 30 år tilbage i tiden.

Dansk Folkeparti har meldt sig ind i kampen mod den danske model og danske lønninger. I diskussionen omkring restaurant Vejlegaarden har Dansk Folkeparti sammen med Venstre stillet et lovforslag, der skal medføre: ”at der ikke lovligt kan etableres en konflikt over for en arbejdsgiver med henblik på at opnå overenskomst for et fagligt område, der allerede er dækket af en kollektiv overenskomst med en anden landsdækkende lønmodtager- organisation, med mindre der foreligger tungtvejende grunde hertil”.

Lovforslaget fra Dansk Folkeparti og Venstre er en genvej til social dumping og polske lønninger i Danmark. Hvis lovforslaget bliver til virkelighed vil man nemlig give beskyttelse til polske, litauiske og græske fagforeninger, der måtte ønske at lave discountoverenskomster på dansk jord. Det vil sende danske arbejdere 30 år tilbage i tiden.

Man kunne have forventet, at et parti, der ser sig selv som Danmarks ’næststørste arbejderparti’ ville støtte lockoutede arbejdere, forsvare den hævdvundne konfliktret og frem for alt at give sin utvetydige opbakning til den danske model. Især kunne man forvente, at de ville støtte danske lønninger. Men nej, i dag står Dansk Folkeparti forrest i opgøret med den danske arbejdsmarkedsmodel.

Tilbage i starten af 00’erne, da forslagene om afvikling af den danske model sidst var på mode, kom Dansk Folkeparti ellers de danske lønmodtagere til undsætning. Dansk Folkeparti gik imod et forslag om tværgående a-kasser, fik blødt op på den såkaldte deltidslov og afviste blankt at indskrænke konfliktretten. Men fordums støtte til danske arbejdere er åbenbart forduftet fra det påståede ’arbejderparti’ Dansk Folkeparti. De har de sidste par år lagt stemmer til efterlønsreformen, forringet dagpengene og stillet skoleret, når der skulle skabes flertal for skattelettelser til de rigeste.

Dansk Folkepartis direkte opgør med den danske model er et opgør med den danske historie, de danske traditioner og de danske lønninger, som partiet ellers ser sig selv som beskytteren af. Det lyder faktisk direkte udansk!

Nu vælger Dansk Folkeparti endda at bruge EU i kampen mod den danske model. Medlem af Europaparlamentet, Morten Messerschmidt, har direkte opfordret EU-Kommissionen til at blande sig i danske arbejdsmarkedsforhold:
”Vi fik i 2006 en dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der handler om eksklusivaftaler (..) og det var en god dag for friheden på arbejdsmarkedet. Jeg håber på, at det her vil få kommissionen til at udtale sig lige så krasbørstigt over for 3Fs blokader over for Vejlegården”
Normalt afviser Dansk Folkeparti ellers enhver indblanding fra EU's side. Arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgested har tidligere sagt, at ”i Dansk Folkeparti er vi totalt ligeglade med EU. De skal bare blande sig uden om det, vi laver herhjemme”. Men nu har piben fået en anden lyd. I krigen mod Fagbevægelsen gælder alle kneb, også brugen af det ellers forhadte EU.

Dansk Folkepartis direkte opgør med den danske model er et opgør med den danske historie, de danske traditioner og de danske lønninger, som partiet ellers ser sig selv som beskytteren af. Det lyder faktisk direkte udansk!


placeholder

Annonce