Udenrigsministeriet fraråder nu alle unødvendige rejser

Fra i dag og en måned frem frarådes alle ikke-nødvendige rejser i hele verden.
Overvejer man at rejse til udlandet, så lad være. Er man i udlandet, så kom hjem hurtigst muligt.

Sådan lyder opfordringen fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S) der i dag kom med en opdateret rejsevejledning fra Udenrigsministeriet.

Og den vejledning er meget klar: Udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser til hele verden - inklusiv de øvrige skandinaviske lande.

"Situationsbillet globalt er tiltagende alvorlig. Det gælder i forhold til selve smitten. Det gælder i forhold til de tiltag som verdens lande tager for at inddæmme smitten," siger Jeppe Kofod på pressemødet.

"Derfor skærper Udenrigsministeriet nu rejsevejledningen globalt. Fra og med nu, er alle udenlandske destinationer som minimum orange på vores rejsevejledninger. Det betyder, at vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til alle lande," siger han.

Frygter at danskere strander i udlandet

Beslutningen om at fraråde ikke-nødvendige rejser til hele verden bygger ifølge Udenrigsministeriet på flere ting.

Dels er der risiko for strenge rejserestriktioner i andre lande, i en række tilfælde indført med kort varsel. Både i forhold til lokal transport, men også for ind- og udrejse. Rejsende kan derfor ikke længere være sikre på, om de kan rejse frit, skal i karantæne ved indrejse eller får svært ved at rejse retur til Danmark.

Flere lande har allerede indført indrejseforbud. Det gælder blandt andet USA, Tjekkiet, Slovakiet og Ukraine. Og i Israel kommer du i 14 dages karantæne, hvis du rejse dertil.

En anden grund er, at der fortsat er en stigning i antallet af smittede og desuden er der også en risiko for, at danskere kan være med til at sprede smitten ud i verden.

Endelig er der en række populære rejsedestinationer for danskere, især uden for Europa, som har et svagere sundhedssystem end det danske.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

ALLE rejser ud af landet burde forbydes med undtagelse af yderst vigtige dokumenterede forretningsrejser.
For al indrejse til Danmark bør være samme restriktioner. Der har været "VINTERFERIE " nok nu.

Annonce