Udsigt til hård fejde mellem DF og LA om Radio24syv

/”Vi ønsker fortsat Radio24syv flyttet til Århus”, fastslår DF’s medieordfører Morten Marinus – LA melder modsat at man ikke ønsker flere udflytninger
DF fastholder ønsket om at Radio24syv skal flyttes til Århus.

Det bekræfter DF’s medieordfører Morten Marinus over for Netavisen Pio op til at forhandlingerne om et nyt medieforlig for alvor starter op i morgen:

”Vi har mange ønsker – og udflytningen af Radio24syv er bestemt et af dem.”

DF-ønsket kolliderer direkte med opfattelsen hos Liberal Alliance, der i morges meldte ud, at partiet ikke ønsker flere udflytninger end de allerede planlagte.

Politisk ordfører hos Liberal Alliance Christina Egelund udtalte således i morges til DR’s politiske ugemagasin, Slotsholmen, at partiet er imod flere udflytningsrunder. Smertegrænsen er nået, lader Egelund forstå:

S og DF enige om udflytning - næsten
”Ja, men det er vi så ikke enige i. Vi ser gerne yderligere udflytninger. Og konkret ser vi meget gerne Radio24syv flyttet til Århus. Det forslag vil vi fremlægge under medieforhandlingerne, når vi når så langt,” siger DF-medieordfører Morten Marinus. Han glæder sig over, at Socialdemokratiet har taget positivt imod DF’s ønske om at flytte Radio24syv til provinsen:

Ja, men det er vi så ikke enige i. Vi ser gerne yderligere udflytninger

”Vi har noteret os, at Socialdemokratiet støtter tanken om at flytte Radio24syv til Jylland. Partiet har bare ikke lagt sig fast på hvor i Jylland.”

DF fremlagde sit ønske om at flytte Radio24syv til Århus op til Påske. Lige efter påske præsenterede kulturminister Mette Bock (LA) regeringens medie-udspil ”Nye medier – nye vaner – nye tider”. Medieudspillet indeholdt en markant nedskæring af Radio24syv’s budget, men ikke et ord om udflytning af radiostationen.

”Det giver rigtig fin mening at have én landsdækkende taleradio i København og én i Danmarks næststørste by, Aarhus, hvor der ligesom i København er rigtig gode muligheder for at få gæster i studiet,” udtalte DF-leder Kristian Thulesen Dahl op til påske. En melding, som straks blev positivt modtaget hos Socialdemokratiets medieordfører Mogens Jensen:

Jeg synes også, at Radio24syv har været og er meget københavnerfikserede

“Jeg synes også, at Radio24syv – selvom de har udviklet rigtig gode programtyper og bidraget meget positivt til taleradio – har været og er meget københavnerfikserede. Det kunne være godt at få at et andet miks, hvor hovedudgangspunktet ligger i Vestdanmark.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce