Annonce

Udspil fra S og SF: Iværksættere skal have mindre “bøvl i banken”

Regeringen og SF vil give iværksættere ret til at få en erhvervskonto i banken.
Virksomheder skal have ret til at oprette en erhvervskonto, lyder det i et nyt forslag som erhvervsminister Simon Kollerup har fremsat sammen med SF.

Der har været tilfælde, hvor virksomheder er blevet afvist i banken, når de har forsøgt at starte en erhvervskonto op og skyde gang i forretningen. Men det vil ministeren sammen med SFs erhvervsordfører Lisbeth Bech-Nielsen nu lave om på.

I et fælles udspil foreslår de at ændre reglerne, så flere virksomheder kan få en erhvervskonto i banken. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet søndag.

Det skal ikke være bøvl i banken, der forhindrer gode virksomheder i at få succes.

Dermed har bankerne fremover pligt til at oprette en konto til virksomheder, der er sunde og som ønsker det.

Bankerne kan dog fortsat afvise at oprette en erhvervskonto til de virksomheder, hvor der blandt andet kan være mistanke om hvidvask og terrorfinansiering.

Minder om en privat konto

Erhvervskontoen minder i høj grad om den betalingskonto, som forbrugere har ret til. Med det fælles forslag vil regeringen og SF gøre det muligt for virksomheder at have samme ret.

Det går ud over fællesskabet, når det er vanskeligt for nye virksomheder at få en erhvervskonto i banken, mener Simon Kollerup (S): 

”Det skal ikke være bøvl i banken, der forhindrer gode virksomheder i at få succes. Når vores små, nystartede virksomheder skal kæmpe med at få en konto til at få gang i deres forretning, går det ud over vores fællesskab,” siger han i pressemeddelelsen.

Hos SF deler man denne opfattelse, og vil fremover have bankerne til at levere en erhvervskonto til de virksomheder, der ønsker det.

“Det er bankerne, der sidder på infrastrukturen, og derfor har vi i SF foreslået, at de skal levere en erhvervskonto, medmindre der er åbenlyse ting, der taler imod. Og de må heller ikke bruge prisen som barriere,” siger Lisbeth Bech-Nielsen.

Sarah Victoria Gratløv er studentermedarbejder på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Man må som minimum give bankerne mulighed for at nægte dette, i tilfælde af:
- konkurshistorik i virksomhedens personkreds,
- stråmandshistorik i virksomhedens personkreds,
- forfalden gæld i virksomhedens personkreds,
- uren straffeattest i virksomhedens personkreds,
- manglende indfødsret i virksomhedens personkreds,
- manglende vilje eller evne til at hæfte personligt i virksomhedens personkreds.

Ellers bliver det et slaraffenlandd for kriminelle, ligesom IVS-ordningen.