Annonce

Uenigheden: Social dumping er ikke et 'andet ord for konkurrence'

"Billederne af toppolitikere fra DF, Liberal Alliance og Venstre, der vælter sig i stegt flæsk på Vejlegården for at støtte Amin Skovs kamp mod ordentlige løn- og arbejdsvilkår, står stadig krystalklart for mig" udtaler transportminister Magnus Heunicke.
For jeg må ærligt indrømme, at kampen mod social dumping er en hård kamp, som kræver at alle os, der er uenige med Joachim B. Olsen og hans borgerlige venner, står sammen. Og det er på ingen måde en kamp, vi har vundet endnu.

Pio: Hvilken idé, person eller politisk udsagn er du mest uenig i?

MH: Mit arbejde som transportminister er i øjeblikket præget af mange problemer, som udspringer af social dumping. Derfor vil jeg også fremhæve Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsens udmelding om, at ”social dumping blot er et andet ord for konkurrence”, som et jeg er meget uenig i.  Men i det hele taget er jeg meget forundret over de borgerliges holdning til social dumping. Billederne af toppolitikere fra DF, Liberal Alliance og Venstre, der vælter sig i stegt flæsk på Vejlegården for at støtte Amin Skovs kamp mod ordentlige løn- og arbejdsvilkår, står stadig krystalklart for mig. Siden er der jo kommet en række opsigtsvækkende udmeldinger fra de borgerlige, og i det daglige politiske arbejde er de jo totalt fraværende, når det gælder bekæmpelse af social dumping.

Pio: Hvorfor er du egentlig så uenig i denne holdning?

MH: Først op fremmest mener jeg på ingen måde, at Joachim B. Olsen har ret, når han påstår at social dumping er godt, fordi det styrker konkurrenceevnen. Tværtimod er min holdning den, at ordentlige løn- og arbejdsforhold er med til at skabe et sundt samfund og en stærk konkurrenceevne.  For nylig blev Danmark af amerikanske Forbes’ kåret som det land, der er bedst at investere i i hele verden. Det blev vi bl.a. fordi vi har ordentlige forhold på arbejdsmarkedet og fordi vi har et ordentligt socialt sikkerhedsnet. For mig er det åbenlyst, at social dumping har så mange negative konsekvenser - både for det enkelte menneske og for samfundets som helhed, at vi skal gøre alt for at bekæmpe det.

For mig er det åbenlyst, at social dumping har så mange negative konsekvenser - både for det enkelte menneske og for samfundets som helhed, at vi skal gøre alt for at bekæmpe det.

Pio: Hvad er det socialdemokratiske alternativ?
MH: Alternativet er det, vi dagligt viser i regeringens arbejde. Der bliver lavet rigtig mange politiske tiltag, der skal bekæmpe social dumping. På transportområdet har vi f.eks. startet en kamp mod social dumping på landevejene, som vi både kæmper i EU, i folketingssalen og ude på landevejene. I den kamp har jeg også en tæt alliance med fagbevægelsen. For jeg må ærligt indrømme, at kampen mod social dumping er en hård kamp, som kræver at alle os, der er uenige med Joachim B. Olsen og hans borgerlige venner, står sammen. Og det er på ingen måde en kamp, vi har vundet endnu.

Magnus Heunicke (f. 1975) er transportsminister. Magnus er uddannet journalist og har tidligere været ansat i Danmarks Radio. Siden 2005 har han været medlem af folketinget, opstillet i Næstvedkredsen. Han blev udnævnt til transportminister i februar 2014.

I de kommende uger vil Pio vi fortsætte vores interviewrække Uenigheden med en række S-ministre; Mogens Jensen, Magnus Heunicke, Henrik Sass Larsen, Dan Jørgensen, Kirsten Brosbøl og Christine Antorini.


Flere artikler om emnet

Annonce