Ugens citat: Alessandra Cocca

Ugens citat kommer fra den italienske stewardesse Alessandra Cocca, der tidligere var ansat i det irske discount-flyselskab Ryanair. Nu har hun været i København for at fortælle om sin kamp for ordentlige løn- og arbejdsvilkår.

Annonce

Netavisen Pio udvælger hver uge et citat, som på den ene eller anden måde fortjener særlig fremhævelse og fortæller noget om ugen der gik.

I denne uge har vi valgt at fremhæve den tidligere stewardesse hos Ryanair, italienske Alessandra Cocca, som var i København for at fortælle den danske fagbevægelse om, hvordan det er arbejde for Ryanair, hvor hun fik 10.000 kroner om måneden i løn. Hun fortalte blandt andet til Politiken:

”De, der tager et job for Ryanair, er mennesker, som har behov for et arbejde. Det er folk, som dårligt kan risikere at sætte sig op mod dem bare for at spille helte. Jeg har kunnet gøre det takket være de norske fagforeninger, men alene havde jeg nok aldrig gjort det”, sagde Alessandra Cocca om sin tidligere arbejdsgiver.

”Vi kom alle sammen fra mere uheldigt stillede lande – lad os kalde dem det. Det var italienere, spaniere, portugisere, polakker, tjekker, slovakker og ungarere. Jeg skammer mig ikke over at sige det, for det er Ryanair, der burde skamme sig: Jeg måtte ringe hjem til mine forældre og bede om penge til mad, selv om jeg arbejdede fuld tid og har klaret mig selv, siden jeg var teenager”.

Alessandra Cocca, tidligere ansat hos Ryanair, 18. marts 2015, til Politiken

(Uge 12, 2015)

Læs det sidste nummer i serien her: Ugens citat: Holger K. Nielsen (SF)

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce