Ugens citat: Helle Thorning-Schmidt (S)

Det andet citat i serien kommer fra statsministeren, som oven på terrorangrebet i lørdags manede til sammenhold.

Annonce

Netavisen Pio udvælger hver uge et citat, som på den ene eller anden måde fortjener særlig fremhævelse og fortæller noget om ugen der gik.

Det andet citat i rækken kommer fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som talte til mindehøjtideligheden på Østerbro mandag aften, hvor over 30.000 københavnere var samlet for at mindes ofrene for weekendens terrorangreb og for at stå sammen for frihed og demokrati:

”Nu skal vi stå sammen og fortsætte den hverdag, vi kender. Sige, hvad vi mener. Tro på det, vi tror på. Leve vores liv i frihed. Være dem, vi er. Det er det, vi gør i aften.

Vi står skulder ved skulder. Muslimer, jøder, kristne. Mennesker af forskellig politisk overbevisning. Vi står sammen som danskere. Ligesom vi står sammen med de demokratiske og frie lande omkring os. (…)

Vi står fast på, at vi vil leve et almindeligt liv, hvor vi går til møder, holder fester og lever i fred og frihed. Vi møder had med sammenhold. Og vold med demokrati. Vi vil leve, som vi vil. Vi er dem, vi er.

Og i aften holder vi hinanden i hånden.”

 

Helle Thorning-Schmidt (S), 16. februar 2015, til mindehøjtideligheden på Gunnar Nu Hansens Plads.

(Uge 8, 2015)

Læs det første nummer i serien her: Ugens citat: Jens Rohde (V)

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce