Ugens citat: Jan Villadsen (3F)

Nogle af den forgangne uges vigtigste ord kommer fra Jan Villadsen, der er formand for 3F's transportgruppe. Fagforeningen har nemlig varslet sympatikonflikt mod Norwegian.
Situationen i flybranchen fylder meget i mediebilledet i disse uger. SAS flytter medarbejdere over på Cimber-overenskomst, Ryanair vil etablere sig i København, og Norwegians piloter strejker. Det er den sidste konflikt, som ugens citat omhandler, da 3F herhjemme har varslet en sympatikonflikt, og det samme har Serviceforbundet gjort.

Netavisen Pio udvælger hver uge et citat, som på den ene eller anden måde fortjener særlig fremhævelse og fortæller noget om ugen der gik. Her kommer nummer fire. Ordene kommer fra Jan Villadsen, der er formand for 3F’s transportgruppe og samtidig  er formand for Nordisk Transportarbejder Føderation – den nordiske paraplyorganisation på området:

”Det er ikke hverdagskost, at en konflikt mellem ansatte og en virksomhed i et andet nordisk land kan brede sig til Danmark. Men ansatte i luftfarten er i øjeblikket udsat for et særdeles hårdt pres, når det gælder deres løn og ansættelsesvilkår. Og det kan hurtigt blive ansatte i danske selskaber, der får brug for sympati og bistand fra norske og svenske kolleger. Det vil betyde, at catering, påfyldning af brændstof og bagagehåndtering går i stå. Når nogen ikke vil forhandle overenskomst med andre af vores grupper, så er det det, vi kan gøre.

Vi står i en situation, hvor flybilletter bliver billigere og billigere, imens konkurrencen bliver hårdere og hårdere, og flyselskab efter flyselskab sender regningen videre til sine ansatte. Den udvikling er vi blevet bedt om at hjælpe piloterne i Norwegian Air med at vende. De ønsker bistand til at sikre fair transport i stedet for et ræs mod bunden. Det har vi tilkendegivet, at vi vil støtte.”

Jan Villadsen, 6. marts 2015, til DR Nyheder

(Uge 10, 2015)

 

Læs det tredje nummer i serien her: Ugens citat: Verner Sand Kirk

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce