Ugens citat: Mette Frederiksen (S)

Der er brug for yderligere finansiering til dagpengesystemet, når det skal reformeres nu her, udtalte den nye S-formand i åbningsdebatten i Folketinget.

Annonce

Netavisen Pio vælger hver uge et citat, som på den ene eller anden måde fortæller noget om ugen der gik eller fortjener at blive fremhævet for enten det gode eller det dårlige.

I denne uge fremhæver vi et citat fra Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen. Udtalelsen stammer fra S-lederens tale ved åbningsdebatten torsdag den 8. oktober, og ordene faldt i god jord hos mange socialdemokrater. Ordene omhandlede den omdiskuterede reform af dagpengene, som kommer efter kommissionens anbefalinger, der er på vej.

Sådan lød det fra Mette Frederiksen:

"Statsministeren sagde i tirsdags, at dagpengereformen fra 2010 grundlæggende er rigtig. Det er jeg grundlæggende uenig i. Reformen har skabt utryghed på vores arbejdsmarked i almindelighed og for tusinder af lønmodtagere i særdeleshed.

Vi ønsker et styrket dagpengesystem. En ny ordning, der giver bedre mulighed for genoptjening. Hvor færre skal falde ud. Det er aldrig et selvstændigt mål at bruge flere penge. Og ud fra hvad vi indtil nu har kunne erfare, er der muligheder inden for den nuværende ramme. Men det er afgørende, at vi nu får skabt et robust dagpengesystem. På den baggrund er det vores opfattelse, at der vil være behov for yderligere finansiering. Hvordan og hvor meget må vi forhandle om. Men en samlet løsning findes næppe inden for de nuværende rammer."

Mette Frederiksen, formand for Socialdemokraterne, i Folketinget 8. oktober 2015.

Læs hele talen på linket her.

(Uge 41, 2015)

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce