Ugens citat: Opgør med den socialdemokratiske velfærdsstat

Ugens citat går til Simon Ammitzbøl for klar tale om LAs politiske kamp mod Socialdemokratiet og opgør med velfærdsstaten, der skaber lige muligheder.
”Jeg vil bare gerne omdanne den (socialdemokratiske velfærddstat, red.) til et liberalt velfærdssamfund”.

Sådan lød det fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll tidligere på ugen i et interview med Ekstra Bladet. Simon Emil Ammitzbøll mener, at et liberalt velfærdssamfund er et samfund, hvor folk bestemmer mere over deres eget liv, hvor de ikke betaler så meget i skat, og hvor den offentlige sektor er mere effektiv.

Derudover mener Simon Emil Ammitzbøll desuden også, at velfærdsstaten har resulteret i at igen længere tager ansvar for deres eget liv: "Vi danskere har sådan en forestilling om, at man kan komme ud af moders skød helt igennem lykkelig, og så lever man hele livet som glad og oplever aldrig andet. Og det er, fordi vi bilder os ind, at staten kan komme og redde enhver skævert, vi slår i tilværelsen."

Dog kunne man på den anden side argumentere for, at netop velfærdsstaten giver muligheder for, at vi som borgere i Danmark faktisk kan tage vores egen skæbne i hånden. Dette ses blandt andet i vores lige adgang til uddannelse, daginstitutioner og skole, hvilket netop giver alle mulighed for at tage skæbnen i egen hånd og for at udnytte et potentiale, der ellers ville være bundet til den individuelle pengepung og placering i det sociale hierarki

Om Ugens Citat
Netavisen Pio udvælger hver uge et citat, som på den ene eller anden måde fortæller et eller andet om politik, medier eller samfund i ugen der gik, eller fortjener at blive fremhævet for enten det gode eller det dårlige.

Citatet er derfor også kun udtryk for personens egen holdning.

Læs vores tidligere Ugens Citater her.

 


placeholder

Annonce