Annonce

Ukraine takker Danmark for våbenstøtte i video: ”En sand ven”

Det ukrainske forsvarsministerium har offentliggjort en takkevideo for de donerede Caesar-haubitsere.
Foto: Nexter/Presse
Caesar-artillerisystemet i aktion.
Både økonomisk støtte og militært isenkram er blevet sendt til Ukraine fra adskillige lande i vesten siden Rusland for næsten et år siden invaderede nabolandet.

Et af de nylige danske bidrag er 19 såkaldte artilleripjecer af våbensystemet Caesar-haubitser. Og det er faldet på et tørt sted. Det ukrainske forsvarsministerium har på Twitter offentliggjort en video, hvor de takker for våbendonationen.

”En sand ven, der ved at vores kamp er Europas kamp,” skriver ministeriet i opslaget.

placeholder

Billederne i videoen ledsages af sangen ’Danmarks Frihedssang’, som blev sunget af Aksel Schiøtz i 1945 ved Danmarks befrielse og slutningen på anden verdenskrig.

De 19 styks artilleri fra den franske producent Nexter, som oprindeligt var tiltænkt det danske forsvar, har en værdi af 800 millioner kroner.

”Ukrainerne kæmper for retten til at bestemme over egen fremtid. Det er en frihedskamp, og det er helt afgørende, at resten af den frie verden bakker fuldt og helt op om det, lød det fra forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen(V) ved donationen i januar.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ukrainske NASSERØVE og ødelægger af den danske velfærd!😡😡😡😡😡

Må de sejre og smide besættelsesstyrkerne ud af deres land. Helt ud. Af hele deres land. Inklusive Krim.
Derefter kan vi så begynde at regne på krigsskadeerstatningen og starte eftersøgningen af krigsforbrydere.

Thor ja så enig med dig. Helt ud af Ukraine derefter kan Putler komme for krigsret og stå til ansvar for sine modbydelige handlinger, bådeover for Ukraine og sit eget folk

Thor ja så enig med dig. Helt ud af Ukraine derefter kan Putler komme for krigsret og stå til ansvar for sine modbydelige handlinger, bådeover for Ukraine og sit eget folk

Jeg vil helst ikke tro, at du mener det du skriver.

Jan har hele tiden været på Putins side. At være på den forkerte side er åbenbart hans fetich.

😠🤮🤮

Har en anden holdning😉, at det er flertallet af danskere der har bevilget hjælp til Ukraine mod en angriber. Nasserøve er for mig personer der ikke selv vil bidrage, det gør Ukraine med menneskeliv døgnet rundt. Blande Dansk velfærd og Ukraine's frihed sammen 🤔

Ukrainerne kæmper den kamp NATO landene ville skulle kæmpe hvis ikke Zar Putin stoppes.
Meld dig i Wagner hvis du synes Ukraine ikke skal overleve som selvstændig nation.

Gert: Det er dog den mest ufølsomme kommentar du kunne komme med. Den vidner ikke om stor indsigt i hvad der foregår i Ukraine.

Ikke enig. Han kan sagtens have indsigt, men en anden holdning. Der har aldrig manglet opbakning til roverhovdinge, mafiabosser og lignende. Heller ikke her i landet. Er man til svinestreger, undertrykkelse og udnyttelse, kan jeg godt forstaa holdningen. Men at Ukrainerne er skyld i forringelser i Dansk velfaerd, synes jeg er skudt helt forbi. Det klarer socialautokratiet helt fint selv