Ultimative krav fra Nye Borgerlige og DBU tigger om skruebrækkere

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Mens der i rød blok er hele tre statsministerkandidater, og en Uffe Elbæk, der slet ikke vil tælles med på det røde hold, så har blå blok pludselig fået deres at slås med.  I form af Nye Borgerlige, der har tre ufravigelige krav. Og hvis ikke Lars Løkke vil opfylde kravene – som i parentes bemærket er i strid med FN-konventionerne – så er Nye Borgerlige klar til sammen med rød blok at vælte Lars Løkke.

Nye Borgerlige står til at komme i Folketinget – og endnu værre – for Lars Løkke & co.: Nye Borgerliges indtog i Folketinget betyder ikke flere blå mandater, men blot at Dansk Folkeparti skrumper. Så Lars Løkke kan ikke blive statsminister uden støtte fra Nye Borgerlige.

Dagens Aktuelt starter med at kikke nærmere på Lars Løkkes tandpine.

  

Ultimative krav fra Nye Borgerlige
Nye Borgerlige holdt i weekenden sommergruppemøde. På det efterfølgende pressemøde præsenterede Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, tre ”ufravigelige krav”:

Indførelsen af et totalt asylstop, retten til offentlig forsørgelse er kun borgere, der har dansk statsborgerskab, og kriminelle udlændinge skal konsekvent udvises efter første dom.

Ifølge Berlingske går ufravigeligheden i de tre krav ud på, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter valget - såfremt han genvinder magten - skal love at de tre krav bliver nedfældet i regeringsgrundlaget og efterfølgende gennemført. Ellers kan han ikke tælle Nye Borgerliges mandater med.

Berlingske har spurgt Pernille Vermund, om hendes parti – hvis Lars Løkke Rasmussen ikke kan eller vil opfylde kravene – i så fald er klar til at fremsætte et direkte mistillidsvotum mod ham.

”Hvis der bliver mistillid til Lars Løkke Rasmussen i salen, så kommer det fra venstrefløjen. Så kommer det ikke fra os,” siger Pernille Vermund og uddyber:

”Hvis venstrefløjen stiller et mistillidsvotum til Lars Løkke Rasmussen, og han har gjort sig afhængig af vores mandater uden at indvillige i at ville løse problemerne med udlændingepolitikken, så vil vi ikke redde ham. Og det betyder i princippet, at han vil blive væltet.”

Til dagbladet Information siger Pernille Vermund, at ”hvis det betyder, at der skal udskrives nyvalg, er det fint for mig”.

 

Dansk Boldspil Union indkalder skruebrækkere
Dansk Boldspil Union (DBU) ligger i konflikt med Spillerforeningen, der organiserer alle professionelle fodboldspillere – herunder ikke mindst Landsholdet.

Den manglende aftale mellem DBU og Spillerforeningen betyder, at DBU mangler fodboldspillere til nært forestående landskampe mod Slovakiet og Wales.

Situationen har fået DBU til at sende et tiggerbrev rundt til Super-Liga-klubberne om bedt dem om at stille med spillere – i stedet for de konflikt-ramte fra Spillerforeningen. Men ingen fodboldspillere herfra har haft lyst til at agere skruebrækkere.

Nu har DBU så sendt tiggerbreve rundt til 1. og 2. divisionsklubberne – i håbet om at skaffe skruebrækkere herfra. Indtil nu har ingen meldt sig skruebrækkere.

Du kan læse mere om DBU-tiggerbrevet i Ekstra Bladet.

 

Hver tredje stoler ikke på Finansministeriets regnemodeller
37 procent af danskerne har ikke tillid til, at Finansministeriets regnemodeller.

Det viser en måling, som Norstat har lavet for Altinget. En lige så stor andel - 37 procent - har tillid tillid til beregningerne, mens 20 procent har svaret 'ved ikke'.

Demokratiforsker og lektor emeritus ved Aalborg Universitet, Johannes Andersen, kalder det ”rimelig meget”, at næsten fire ud af ti ikke stoler på beregninger fra et af regeringens mest centrale ministerier, når det kommer til at fordele velfærdssamfundets ressourcer.

Mistilliden er især et problem for det parti eller de partier, der har regeringsmagten:

"Det kan nemlig skabe usikkerhed blandt vælgerne, hvis de ikke stoler på udtalelser fra regeringen, som er baseret på beregninger fra Finansministeriet," siger Johannes Andersen.

Læs mere her.

 

Regelopgør i ældreplejen kan blive en luftballon
Der kan sagtens luges ud i overflødige regler og unødvendige dokumentationskrav i ældreplejen.

Men det kan næppe frigøre op mod 2000 årsværk, sådan som regeringen anslår.

Det siger Mona Striib, formand for fagforbundet FOA, der organiserer en stor del af de offentligt ansatte inden for ældreplejen.

”Vi hilser det velkommen, at man vil rydde op i regler og bureaukrati. Det er noget af det, vores medlemmer har efterlyst i mange år. Men jeg tvivler på, at det kan frigøre så mange årsværk, som regeringen lægger op til. Vi kan godt være bekymret for, at det endnu engang ender som en luftballon. Som flotte ord, der ikke reelt følges op,” siger Mona Striib til Ritzau.

Læs mere her.

 

Morten Løkkegaard indstillet som spidskandidat
Medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, Morten Løkkegaard, er enstemmigt blevet indstillet som sit partis spidskandidat ved EU-valget maj næste år.

Det skriver Løkkegaard på sin Twitter-profil:

placeholder

 

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce