Ultimatum til briterne og en tavs Støjberg

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
På en stille nyhedsdag i Danmark, trækker et ultimativ til Storbritannien overskrifter. På den hjemlige front nægter Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) at udtale sig om frafald af flygtninge i integrationsforløb. Også afviste Højesteret igen at udvise en Levakovic.

Tysk og fransk ultimatum til Storbritannien

På torsdag skal EU-landene beslutte, om briterne kan udskyde brexit. Hvis ikke de britiske politikere inden torsdag leve en plan for Brexit, som der vel og mærke er politisk opbakning til i det britiske underhus, skal Storbritannien forlade EU-samarbejdet som planlagt den 29. marts. Også selvom det skulle ende med en ”No Deal”.

Vi har brug for et nyt, tydeligt og troværdigt udspil fra briterne

Det er budskabet fra både den franske og den tyske regering inden torsdagens EU-topmøde i Bruxelles.

"Vi har brug for et nyt, tydeligt og troværdigt udspil fra briterne, som der er opbakning til fra et politisk flertal. Vi skal vide, hvordan vi kan komme ud af den hårdknude, vi befinder os i nu, og det er et svar, de britiske politikere skal komme med", siger den franske europaminister, Nathalie Loiseau.

Du kan læse historien på DR Nyheder.

FN kalder Cyklon i Mozambique ”den værste nogensinde”

Flere end 1000 personer frygtes omkommet, efter en voldsom orkan har ramt det sydøstlige Afrika.

I det sydøstlige Afrika er man stadig i gang med at få overblik over antallet af omkomne, efter orkanen Idai torsdag gik i land i Mozambique, Zimbabwe og Malawi.

Nye satellitoptagelser har fået FN til at vurdere, at mindst 920.000 mennesker er berørt af katastrofen, som FN kalder den "måske værste vejrkatastrofe nogensinde på den sydlige halvkugle".

"Orkanen Idai skabte oversvømmelsesområder, hvor vandet er seks meter dybt, hvilket har ført til utrolige ødelæggelser i et meget stort område", siger Lola Castro, den regionale chef for fødevareprogrammet. Det er en historie som TV2 Nyhederne bringer.

Højesteret afviser at udvise ung Levakovic trods 26 domme for alvorlig kriminalitet

Dommen falder efter en sag om røveri og forsøg på tyveri, begået sammen med andre mod ældre mennesker. Der er godt nok en risiko for, at han fortsat kan finde på at begå alvorlig kriminalitet i Danmark og ikke den store udsigt til, at han bliver integreret i særlig grad i det danske samfund, lød anklagemyndighedens argumenter for at få ham sendt hjem til Kroatien. Det skriver Politiken.

Højesteret afviser imidlertid udvisningen med den begrundelse, at manden har boet her siden sin fødsel, at han har familie og at han udelukkende har været i oprindelseslandet Kroatien en enkelt gang. Derfor vil det, mener dommerne, være et uforholdsmæssigt indgreb i hans ret til respekt for privatliv og familieliv.

Støjberg tavs om frafald af flygtninge i integrationsforløb

1.900 flygtninge er blevet udpeget til et såkaldt IGU-forløb, men kun halvdelen gennemfører. Støjberg forbliver tavs.

Siden trepartsaftalen i 2016 om integration på arbejdsmarkedet er næsten 1.900 flygtningen kommet i en integrationsgrunduddannelse, bedre kendt som IGU-forløb. Det fremgår af en opgørelse fra Udlændinge og Integrationsministeriet, som Altinget er kommet i besiddelse af. Tæt på halvdelen af de oprettede IGU-forløb bliver dog aldrig gennemført.

Det er selvfølgelig ærgerligt at en fjerdedel falder fra uden at starte i uddannelse eller arbejde

”Det er selvfølgelig ærgerligt at en fjerdedel falder fra uden at starte i uddannelse eller arbejde. Men det må vi arbejde på at forbedre”, siger Socialdemokratiets integrationsordfører, Mattias Tesfaye, der betegner tallene som ”en lille succes”. Læs historien på Pio.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce