Ulven Kommer afsnit 5: Når chefen lader det hele sejle

Som socialrådgiver bliver jeg umanerlig træt af den ringe ledelseshåndtering, som familieafdelingens chef lægger for dagen i femte afsnit af "Ulven Kommer".
I femte afsnit af DR's dramaserie "Ulven Kommer" bliver socialrådgiveren Lars (Bjarne Henriksen) endnu mere presset på det i forvejen spinkle anbringelsesgrundlag på grund af en viral video.

I den ser man Lars, der korporligt bringer en modvillig Theo tilbage til plejefamilien. Lars’ chef beder en kollega om at læse Lars’ sagsmateriale igennem. Hun har at gøre med en medarbejder, der tydeligvis er overinvolveret i sagen, og som nu også er under et massivt offentligt pres.

Hun har hele tiden fralagt sig ansvaret, og det eneste hun gør nu, er at kontrollere ham i stedet for faktisk at sætte ind med noget faglig og menneskelig støtte. Lige meget, hvordan man har håndteret en sag, er det en meget stor belastning at blive hængt ud offentligt, og der kan man som chef ikke bare lade ham sejle i sin egen sø.

I sine følelsers vold

Imens fortsætter Lars jagten på sandheden ved at opsøge Hollys biologiske far, som bekræfter et billede af, at Holly er en pige, der er i sine følelsers vold og kan finde på at pynte på sandheden.

Holly, der midt i al sin stille akavethed er ved at etablere et ungdomsliv med venner under sit ophold i plejefamilien, bliver opsøgt af Lars. Han konfronterer hende med de seneste oplysninger i sagen og spørger om, hun lyver. Dette reagerer hun på ved at forlade samtalen. Man sidder med følelsen af, at hvis hun bare havde udtalt sig klart fra starten, så havde der ikke været nogen serie.

Men Lars har heller ikke på noget tidspunkt i serien sat sig ned for alvor og lyttet til hende. Det bliver hele tiden skildret sådan, at han opsøger hende på spøjse tidspunkter og stiller hende en masse ofte ledende spørgsmål og selv konkluderer på dem. Jeg ved godt, at der ikke ville være meget drama over en fuld børnesamtale, og at det havde været kedeligt for plottet, men det skurer nu alligevel.

En folkestemning på de sociale medier

Faren Simon (Peter Plaugborg) ser med tilfredshed til, mens en folkestemning piskes op på de sociale medier og går i deres retning. Men helt anderledes svært er det for Dea (Christine Albeck Børge), som ser sit job i børnehaven smuldre imellem hænderne, mens forældrene kaster misbilligende blikke efter hende. Det eskalerer, da hun selv går i verbalt angreb på en forælder, der stiller mistillid til hendes evner som mor og pædagog. Og hun smider sin opsigelse i vrede.

Simon vil ikke have, at de skal gå og skamme sig og siger, at de skal tage ud sammen. Og efter øl og flere vodkashots kysser de heftigt op af pool bordet på en bar. Som seer tænker jeg, at nu må der da snart komme en eller anden forklaring på, hvorfor serien er så eksplicit omkring deres meget sprudlende lyst til hinanden.

Afsnit fem holder spændingsniveauaet. Lige nu er Lars den eneste, der stædigt holder fast i, at Holly har været udsat for et eller andet, og går detektivagtigt til værks på kant med love og regler. Jeg håber, at chefen stepper op i næste afsnit. Men vage chefer, der lader deres medarbejdere køre helt af sporet, har selvfølgelig en gammelkendt krimiagtig vibe, som giver plads i verden til alle de fiktive skabninger, som kæmper for deres egne billeder af retfærdighed.

 

Ditte Brøndum er næstformand i Dansk Socialrådgiverforening.


placeholder

Annonce