Ung HK’er: Det er lækkert på dagpenge!

Et debatindlæg i Politiken fra en ung mand, der hygger sig på dagpenge, mens han venter på det helt rigtige, superspændende job, skaber røre på de sociale medier.
”Jeg har ikke noget problem med at sige, at jeg rent faktisk nyder at være på dagpenge. Det gør jeg ikke, fordi jeg er doven eller bare ikke gider at arbejde; det gør jeg, fordi jeg egentlig synes, at det er ok lige at tage et pusterum,” skriver Nicolai Arentz Larsen mandag i et debatindlæg i Politiken.

Skribenten, der er tidligere eventkoordinatorelev i Enhedslisten og aktiv i den kommunistiske ungdomsorganisation SUFog underskriver sig selv som bestyrelsesmedlem i HK Ungdom, er nemlig efter eget udsagn ikke interesseret i at tage et hvilket som helst job:

”Jeg vil have et job, som jeg synes, er sjovt, og som jeg mener, jeg er god til. Hvis ikke jeg får det, så tror jeg ikke, at jeg vil synes, at det er superfedt at stå op om morgenen. Tænk at stå op til et job, jeg ikke interesserer mig for.”

Skribentens synspunkt deles dog ikke af resten af HK, HK Ungdom eller det meste af fagbevægelsen:

”I HK Ungdom oplever vi ikke, at unge mangler motivation – men job. Der er selvfølgelig undtagelser, der bekræfter reglen. Det giver Nicolai Arentz Larsen i dag udtryk for. Med hans egne ord gider han ikke at have et job, han ikke interesserer sig for. Han betragter det ligefrem som et pusterum at være på dagpenge. 

Denne udmelding tager vi i HK Ungdom klar afstand fra. Vi mener, at alle skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet.”

http://www.hk.dk/aktuelt/blogs/karina-nicolaisen/2015/09/14/alle-skal-staa-til-raadighed-for-arbejdsmarkedet-ogsaa-nicolai

Indlægget har skabt en mindre storm på Facebook og Twitter, hvor politikere fra højre og venstre tager afstand fra indlægget.

Folketingsmedlem Mattias Tesfaye (S) skriver:

HK-formand Kim Simonsen skriver:

Tidligere SFU-formand Carl Valentin skriver:

Carl Valentin

Den socialdemokratiske debattør Mette Viktoria Pabst skriver:

Mette Pabst

Det skal naturligvis ikke være sådan, at folk skal gå og være deciderede kede af det eller ligefrem deprimerede, mens de er på dagpenge. Man det er ikke tænkt som en lækker skatteyderbetalt feriepause, hvor man kan sidde derhjemme og binge-watche serier.

Problemet er bare, at indlægget er en strakt langemand i hovedet på alle dem, som betaler til dagpengene, alle dem som står op om morgenen og måske ikke har det mest superspændende job, alle dem der rigtigt gerne vil ud af dagpengesystemet og rigtigt gerne vil bidrage til samfundet med det, de kan.

Og først og fremmest er det en stinkende gang morgenurin op og ned af ryggen på alle dem, der har forsøgt at argumentere for, at de arbejdsløse ikke bare er en gruppe af dovne hunde, der hygger sig hjemme på sofaen.

Det burde Nicolai Arentz Larsen måske have reflekteret lidt over, inden han satte sig til tasterne.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce