Unge dyster i håndværker-færdigheder

DM i Skills skærper det faglige niveau og viser mulighederne på erhvervsuddannelserne, lyder det fra erhvervsskolernes elev-formand.
Foto: SkillsDenmark
Isolatør-elev gør sit bedste ved DM i Skills 2022
Høng-hallen i Nordvestsjælland er i år vært for DM i Skills - det årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelsernes håndværksfag.

“Konkurrencen giver de unge chancen for at vise deres talenter og er også med til at skærpe det faglige niveau og vise omverdenen de muligheder, der ligger i erhvervsuddannelserne,” siger formanden for Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO), Julie Kølskov Madsen, der er med i Høng for at vise sin opbakning til Skills-deltagerne.

”Jeg tror Skills gør en ret stor forskel på, hvordan man ser på erhvervsskolerne. At det ikke er noget man bare lige bliver, men at erhvervsuddannelserne har rigtig stor betydning for samfundet, og at det kræver energi og arbejde at blive dygtig til sit håndværk,” siger Julie Kølskov Madsen til Netavisen Pio.

Konkurrencer i 49 fag

Omkring 290 unge fordelt på 49 fag deltager i årets udgave af DM i Skills, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

Udover de konkurrencefagene deltager også elever fra 22 erhvervsuddannelser som såkaldte “demonstrationsfag”.

Skills gør en ret stor forskel

Vinderne i de enkelte fag-kategorier går videre til EuroSkills, der er den fælles-europæiske version af Skills-konkurrencen.

Julie Kølskov Madsen er overbevist om, at Skills gør en forskel, både når det gælder de enkelte elever motivation og skærper det faglige niveau på skolerne.

Man gør lidt mere end sit bedste

 ”Ude på skolerne er Skills noget, man ser op til og overvejer, om man selv skal være med til. Det er en stor en motivationsfaktor, for at man gør det godt og gør lidt mere end sit bedste for blive dygtig til sit fag,” siger Julie Kølskov Madsen, som håber, at Skills-konceptet med tiden kan udbredes til flere fag.

”Det er vigtigt, at vise de forskellige uddannelser frem, så det ville være godt, hvis det kunne lade sig gøre at omfatte alle fag. Men der er jo mange uddannelser, som det ser svært at lave en konkurrence i. Der er det noget nemmere at lave en konkurrence i håndværksfagene om, hvem der gør det bedst,” siger hun til Netavisen Pio.

skudt i gang i går torsdag

DM i Skills blev skudt i gang i går torsdag med indmarch af deltagerne plus taler fra blandt andet børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), bestyrelsesformand for Skills, Søren Heisel, der også er forbundssekretær i 3F samt borgmester Martin Damm (V) fra værtskommunen Kalundborg.

DM i Skills slutter i morgen lørdag, hvor tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der også er formand for EuroSkills 2025 vil uddele præmier til vinderne.

Du kan følge DM i Skills på Facebook.

 

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvad med nogle flere konkurrencer for håndværkerne:
- Hvordan man fortæller kunden, at den aftalte tidsplan overskrides med 3-4 uger?
- Hvordan man fortæller kunden, at den aftalte pris desværre bliver 10-20% højere?
- Hvem kan køre mest røddent i firmabilen?

MÆRKELIG kommentar at komme med. Det er bare så godt at der endelig kommer fokus på HØNDVÆRKERFAGET og deres uddannelse. Håndværkerfaget har i alt for mange år været det sorte får i valget af uddannelse for de unge. Det er som om at ALLE måp og skal have en studenterhue på for at kunne føle sig respekterede. Det er efter min mening dybt godnat ! Håndværkerfagene og uddannelserne rangerer åbenbart lavere på listen over gode uddannelser. DET er en SKAM. Og måske burde man på de tekniske skoler give rum for valgfrie fag som Samfundsfag .Filosofi og andre fag der er mere åndligt og kritiske orienterede. Sådan at det ville blive en kombination af håndens og åndens uddannelse. Anyway så er det godt at være håndværker. Det giver en god løn og du kan få en god fremtid som hånsværker og et godt liv og eksistens hvis du vælger denne vej uden om uddannelses snobberiet. AT VÆRE HÅNDVÆRKER ER GODT og giver dig FRIHED .

Annonce