DSU: S må fremlægge flygtningeløsning

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom efterlyser, at moderpartiet fremlægger en fælles flygtningeløsning, der kan indføres på EU-plan. S-toppen afviser kritikken.
Socialdemokraterne skal stoppe med at snakke Dansk Folkeparti efter munden, og i stedet fremlægge et bud på en samlet europæisk løsning af de udfordringer, EU-landene står over for. Sådan lyder opfordringen fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), som i dag efterlyser handling fra Socialdemokraterne i flygtningespørgsmålet.

Det kan hverken være socialdemokratisk politik eller i Danmarks interesser at vi fører en linje, der lige nu har fået Europas grænser til at bryde sammen, fordi lande som Danmark usolidarisk afviser en europæisk løsning" udtaler DSU-formand Alexander Grandt Petersen i en pressemeddelelse.

Han mener, at Socialdemokraterne må komme med et konkret udspil, som Danmark kan arbejde for at gennemføre på EU-plan: ”Nu vil vi høre hvad indholdet er i partiets flygtningepolitik. Hvis solidaritet er et af nøgleordene i den socialdemokratisk ligning, så må det jo følges op med handling. Vi plejer da at være et parti, der kommer med løsninger”, lyder det fra DSU-formanden.

Konkret ønsker de unge socialdemokrater en fælles fordeling af de flygtninge, der kommer til Europa, ligesom de ønsker modtagelsescentre i grænseområderne. Desuden ønsker DSU’erne at bekæmpe årsagerne til de store flygtningestrømme ved at øge bistanden til og samhandlen med ulandene.

Wammen: Dansk asylpolitik besluttes i Danmark
Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, afviser dog de unge socialdemokraters kritik: ”Jeg tager det som et udtryk for engagement og politisk virkelyst, men jeg synes ikke, at det er en rimelig kritik af Socialdemokraternes position i denne sag”, siger den politiske ordfører til Ritzau.

Danmark har også taget imod mange, der er flygtet fra Syrien, men det er afgørende vigtigt, at dansk asylpolitik besluttes i Danmark og ikke i Bruxelles”, lyder det fra Wammen, der slår fast, at bolden i øjeblikket ligger hos regeringen: ”Nu afventer vi regeringens bud på, hvor mange flere, ekstra flygtninge, Danmark skal modtage. Når vi har det, har vi også et grundlag for at kunne træffe beslutninger i fællesskab”.

Der synes dermed at være langt til det forslag om fælles EU-løsning, som DSU'erne efterspørger.


placeholder

Annonce