Upopulære Jensen med tilbud til Løkke: Lad os sammen træde tilbage

Venstres Kristian Jensen tilbød Løkke at han ville trække sig som næstformand - hvis Løkke ville gå med ham.
Foto: Pressefoto: Venstre
Det gamle formandsskab er sat på porten, men fløjkrigen i Venstre fortsætter.

Annonce

Venstres næstformand, Kristian Jensen, tilbød søndag at trække sig fra sin post som næstformand på én betingelse:

Lars Løkke Rasmussen skulle også træde tilbage som formand for Venstre. Det skriver TV 2 på baggrund af kilder tæt på forløbet.

Kristian Jensen sagde ellers den 9. august, at han ikke så nogen grund til, at der skal skiftes ud på formandsposten eller næstformandsposten i Venstre.

Svaret på Jensens tilbud kom nogle timer efter, hvor Lars Løkke Rasmussen udsendte en video på Facebook, hvor han bekendtgjorde at han ønskede at fremrykke partiets landsmøde og at han i øvrigt agtede at genopstille som formand.

Oplysningerne om Kristian Jensens tilbud kommer få timer inden, at Venstres forretningsudvalg skal mødes for at diskutere ledelseskrisen i partiet.

Ingen opbakning til Jensen blandt vælgerne

Tilbuddet fra Kristian Jensen er måske også en lidt gratis omgang for Kristian Jensen, som ikke længere selv har den store opbakning i partiet eller blandt vælgerne.

Det lå ellers i kortene, at Kristian Jensen skulle være formand, når Lars Løkke Rasmussen ville trække sig, men der er ikke meget der tyder på, at det kommer til at ske.

Trods fremgangen til partiet fik Kristian Jensen personligt et rigtigt dårligt folketingsvalg og siden har der været meget snak om at finde et alternativ til ham.

To forskellige målinger blandt Venstres vælgere har vist, at det er så som så med opbakningen til ideen om at Kristian Jensen skal overtage partiformandskontoret. I en måling som Berlingske bragte tidligere på ugen, var der kun 0,3 procent af 300 adspurgte som bakkede op om Kristian Jensen

Og i en måling som Megafon har lavet for TV2, er det kun 2 procent, der ønsker Kristian Jensen som formand. Af de i alt 506 adspurgte Venstre-vælgere nævner 39 procent Ellemann, som deres foretrukne partileder, mens 40 procent nævner Løkke. 10 procent peger på Inger Støjberg.

48-årige Kristian Jensen har været næstformand for Venstre siden 2009, hvor han overtog posten efter Lars Løkke Rasmussen. Kristian Jensen, der oprindeligt er uddannet bankmand, blev valgt til folketinget i 1998 og han har været finans-, udenrigs- og skatteminister.

 

David Troels Garby-Holm er konstitueret chefredaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Som socialdemokrat sidder jeg og undres over min helt rolige måde at afvente Venstres nedsmeltning ,, jeg som formand på Vestsjælland var bestyrtet og forundret over hvor nemt Lars Løkke ‘S nedbrydning af kommuner totalt og selvisk og fra hans side kynisk had til os og vores tanke om opbygning og solidaritet - alle rettede ind - landkortet kommunalt var ændret totalt - og det uden at vide konsekvenser for ansatte it systemer - rammeaftaler - ja det var det ultimative ideologiske korstog- dræb alt socialdemokrater har opbygget. I lige linie med Ander Fog og rund kreds og minimalstat. Og se nu hvor alle i den sektor vi betaler vores skat til- er nedslidte der er ventetider på alt- og arbejdsgiver sundhedsforsikringer æder sjælen på vores alles sundheds sektor Fordi Lars Løkke har smadret hele molevitten - så dø i ånden sin møg hund - undskyld mit sprog 21 september slagter de selv dyret skrevet lidt i affekt - og jeg griner sgu også- endelig retfærdighed

Kr. Jensne er ikke upopulær som person,men han er ikke velegnet som formand for V mere, mener venstres vælgere og andre åbenbart. Ellemann sælger bedre billetter, med sin humor og charme,lidt a la Løkke. Kr. Jensen er et meget ordentligt og flittigt menneske, dem man ikke lægger så meget mærke til i hverdagen, som ikke render rundt og fremfører sig selv i alle medier m.m.
Og ja Løkke har forsøgt at smadre alt i de socialdemokratiske værdier, og de ting der blev lavet under Nyrup og Auken. Men når så lokummet brænder under ham, så vender han 180 gr. og prøver til egen fordel at tale om SV regering. S vil aldrig i en SV regering så længe Løkke sidder på formandsposten, samarbejde bredt i FT. ja, klart med alle, men Løkke som statsminister i en VS regering, glem det.
Håber han presses ud i morgen.

Rolig nu - !
Der kan være overraskelser i vente endnu i det der sker med Venstre.
Hvis vi forestiller os at de grupper der har holdt møder om Løkkes afgang, hver indeholder ca 25 personer og der er 25 grupper - så er det kun lidt over 600 folk der holder møder og lader sig friste af pressens hunger efter stof til skandaler.
Det er kun et lille antal folk der sender meninger ud - og hvis medlemstallet af venstre er 35.000 som jeg har set et sted, så er de utilfredse der holder møder og udsender meninger, stadig kun en lille flok i omegnen af 2-3 %. Men de 2-3 % blæser pressen mesterligt op til noget stort. Husk at Venstre fik 20 % flere mandater ved valget.
Hvis Venstre lod en urafstemning bestemme - mon så ikke Løkke ville komme til at sidde på "livstid" som formand for Venstre?

Lars Løkke Rasmussen lusker ud af bagdøren, han har tabt alt på gulvet en færdig mand i dansk politik. Godt hjulpet på vej mod afgrunden af Claus Hjort Frederiksen