V-borgmester opfordrer til pensions-fifleri

Gribskovs borgmester Kim Valentin arbejder som privatøkonomisk rådgiver og har opfordret danskerne til at spekulere i deres pensionsudbetaling, så selv rige danskere kan få pensionstillæg.
Gribskovs borgmester Kim Valentin, der er valgt for Venstre, er ikke kun borgmester. I sit civile liv arbejder han - ved siden af borgmesterembedet - som økonomisk rådgiver hos Finanshuset Fredensborg, hvor han også har været direktør.

Han rådgiver blandt andet danskerne om deres pensionsforhold. Og i Politiken den 10. august kunne man læse, hvordan han opfordrer danskerne til at spekulere i deres pensionsudbetalinger for at få flere offentlige kroner.

"Det handler jo grundlæggende om, hvordan man får mest muligt ud af sin økonomi", sagde borgmesteren til avisen om sin fidus. "Når man har skruet systemet sammen, sådan som man har, så må man også forvente, at folk bruger reglerne."

Kim Valentins rådgivning består altså direkte i at opfordre danskere til at spekulere sig frem til at få flere penge ud af de offentlige kasser

Kim Valentins finte går ud til de danskere, som egentlig ikke ville have ret til folkepensionens tillægsydelse (pensionstillæg), fordi de har for stor opsparing selv.

Men med lidt teknisk snilde kan rige pensionister fifle sig frem til en udbetaling af pensionstillægget, som egentlig var tiltænkt dem med størst behov. Præcis som store virksomheder forsøger at finde huller i skattelovgivningen, så de kan få mest muligt ud af systemet.

Fidus sikrer offentlige kroner til de rige
Gribskov-borgmesterens opfordring går ud på, at man skal vente med at få udbetalt en del af sin pensionsopsparing. For det er nemlig ikke opsparingens samlede størrelse over alle år i den tredje alder, der afgør retten til pensionstillæg, men udbetalingen pr. år.

Derfor kan man få ret til pensionstillæg i eksempelvis de første år af ens pensionisttilværelse, hvis man venter med at få udbetalt sin egen opsparing til senere. "Når jeg rådgiver mine kunder, er udbetalingsrækkefølgen helt sikkert noget af det, vi snakker om," fortalte borgmesteren til Politiken.

Kim Valentins rådgivning består altså direkte i at opfordre danskere til at spekulere sig frem til at få flere penge ud af de offentlige kasser, selv om de pågældende ydelser egentlig er tiltænkt de danskere, der har mest behov for dem, når de bliver gamle.

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce