V-borgmester til V-ordfører: Mega provokerende!

Det interne skænderi om kommunernes økonomi fortsætter i Venstre. For anden dag i træk støder to markante Venstre-profiler sammen i det, er ligner åben krig mellem Kommune-Venstre og Christiansborg-Venstre.

Annonce

Der ser ud til at være udbrudt noget nær åben borgerkrig i Venstre om kommunernes økonomi. På den ene side står Kommune-Venstre, der ligesom deres socialdemokratiske kollegaer mener det er uholdbart, at regeringen både vil indføre et såkaldt omprioriteringsbidrag og samtidig afviser at kompensere kommunerne for det stigende antal asylansøgere.

På den anden side står Christiansborg-Venstre, anført af finansminister Claus Hjort Frederiksen, som mener, at kommunerne må finde pengene gennem effektiviseringer, det vil sige besparelser andre steder i budgetterne.

I går kunne vi fortælle, hvordan det i går kom til et sammenstød mellem Claus Hjort og hans partifælle, KL-formand Martin Damm. Damm mente, at kommunerne allerede har gennemført store effektiviseringer, og at Hjort burde give flere midler til at håndtere asylsituationen, hvilket Hjort afviste.

I dag var turen så kommet til to andre V-profiler, som røg i totterne på hinanden. Venstres finansordfører Jacob Jensen skrev på Twitter, at ”så længe der er selvlysende bænke, stigende kulturbudget og jetfly, kan der prioriteres”.

Den kommentar faldt imidlertid en anden markant Venstremand for brystet, nemlig Herning-borgmester Lars Krarup, som ligeledes skrev på Twitter: ”Jacob så kom ud i virkeligheden i stedet for at gemme dig bag platte og letkøbte ord. Det er mega provokerende!” Også Høje Taastrups konservative borgmester Michael Ziegler er ude med riven efter Jacob Jensen.

Jacob Jensen henvist angiveligt til fem år gammel enkeltstående sag fra København, hvor kommunen brugte én million kroner på en selvlysende bænk. Til sammenligning skal kommunerne til næste år aflevere 2,4 milliarder kroner i det såkaldte omprioriteringsbidrag, ligesom ekstraregningen for flere asylansøgere også kan løbe op i flere milliarder kroner.

Kort inden folketingsvalget i juni var Lars Krarup sammen med 49 andre Venstreborgmester afsender på en annonce rettet mod det, borgmestrene kaldte en ”socialdemokratisk skræmmekampagne” om Venstre nulvækst. Borgmestrene mente, at kommunerne ville få bedre økonomiske rammer under en Venstre-regering. Det må siges at være en nogen anden virkelighed, som Krarup og det øvrige Kommune-Venstre står i her syv måneder senere.


Kommentarer fra Facebook