V-folk savner svar fra Løkke

Venstres kampagne mod kontanthjælpsmodtager kritiseres af flere af partiets egne folketingskandidater, der savner realisme og proportion i kampagnen.
Børnene risikerer at bliver taberne, hvis Venstre får flertal for at skære i kontanthjælpen for forsørgere. Det frygter et af partiets egne byrådsmedlemmer og folketingskandidat Mark Grossmann fra Odense.

”Jeg mener, at kontanthjælpen har et passende lavt niveau, som familier har indrettet deres budget efter. På det menneskelige plan bryder jeg mig ikke om at svinge leen over dem og skabe problemer, der kan ramme børnene. De kan ikke gøre for, at far og mor ikke har et arbejde,” siger han til Fyens Stiftstidende.

Savner realistiske regneeksempler
Venstre med Lars Løkke Rasmussen i spidsen har med store annoncer på busser og andre steder slået på, at en familie på kontanthjælp og med tre børn kan få 454.215 kroner i offentlige ydelser.

”Jeg savner, at partitoppen præsenterer flere realistiske regneeksempler. Det vil
nuancere debatten,” siger Mark Grosmann, der til dagligt arbejder som betjent.

Han er ikke den eneste i partiet, der mener at partiets kampagne mangler fokus. Venstre folketingskandidat i Faaborg-kredsen, Ole F. Pedersen, er enig.

”Kampagnen er rettet mod en stor skare af mennesker, og reelt er det kun et fåtal, der ikke gider arbejde,” siger han.

Kræver anstændighed
Venstrebyrådsmedlem i Odense og folketingskandidat, Claus Houden, er på samme linje som de andre kritiske partifæller.

”Det er vigtigt, at vi har en anstændig tilgang til dem, som ikke klarer sig så godt. Der er en del, der ikke bare kan få et arbejde,” siger han.

I går lancerede Dansk Arbejdsgiverforening sit bud på lavere offentlige ydelser. DA ønsker kontanthjælpen sat ned fra 14.416 kr. til 13.515 kr. for forsørgere over 30 år.

Lars Løkkes svar:

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce