V-miljøordfører på retræte i biodiversitets-fadæse

Jacob Jensen har nu fjernet sætning i Facebook-opslag, hvor han priser invasiv planteart
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Jacob Jensen, medlem af Folketinget for Venstre
Venstres miljøordfører, Jacob Jensen, har nu fjernet en afslørende sætning i et Facebook-opslag, hvor han priser invasiv planteart som eksempel på biodiversitet i den danske natur.

“Biodiversitet for fuld udblæsning på hjemstavnen,” skrev Jacob Jensen mandag i et opslag på Facebook. Opslaget prydes af en blomstereng fra hjemstavnen Tølløse i det vestsjællandske.

Marken er fyldt med smukke lupiner i mange forskellige farver. I et af tre fotos har Jacob Jensen taget et billede af sig selv stået blandt de smukke lupiner.

Der er bare et problem: Lupiner er invasive, og Miljøstyrelsen fraråder direkte, at man planter lupiner i sin have, da de invasive lupiner kan udgøre et problem i naturen, særligt i næringsfattige habitater.

En række Facebook-brugere har i kommentarsporet gjort Jacob Jensen opmærksom på, at den blomsterart han hylder rent faktisk er invasiv.

Gjerskov: Tværtimod trussel mod biodiversiteten

Liberal Alliances natur- og biodiversitetsordfører, Ole Birk Olesen, har i et tweet skrevet mindre rosende om Jacob Jensen natur-indsigt:

Her poserer Jacob Jensen

“Vi har ikke fået meget godt fra Venstre i denne valgperiode, når det handler om natur i Danmark. Her poserer Jacob Jensen (ordfører for miljø og naturnationalparker) foran lupiner, som er en invasiv art i Danmark, og kalder det “biodiversitet”.”

Socialdemokratiets miljøordfører, Mette Gjerskov, har også undret sig over, hvorfor Jacob Jensen hylder invasive lupiner i sammenhæng med biodiversitet:

“Jeg holder meget afJacob Jensen og jeg holder meget af lupin. Den er så smuk. Men den breder sig med lynets hast, og er ligesom bjørneklo en særdeles uønsket plante i naturen,” skriver hun i et Facebook-opslag og fortsætter:

“Derfor kan det undre, at lupinen her på fotoet bliver et symbol på biodiversitet. Den tager pladsen for alle mulige hjemmehørende arter, så den er faktisk en trussel mod biodiversiteten.”

Derfor kan det undre, at lupinen her på fotoet bliver et symbol på biodiversitet

Jakob Jensen har ikke reageret på Netavisen Pios henvendelse tirsdag, men sent tirsdag aften sker der alligevel noget i Jacob Jensen-lejren.

V-miljøordføreren fjerner således den famøse sætning, hvor den invasive lupin kobles til biodiversitet.

WWF Verdensnaturfonden på banen

Jacob Jensens retræte er bemærket hos ngo’en WWF Verdensnaturfonden, der ikke mindst arbejder for fremme af biodiversiteten.

Seniorbiolog hos WWF Verdensnaturfonden, Thor Hjarsen, bemærker således i et tweet, at Jacob Jensen nu har fjernet sætningen “Biodiversitet for fuld udblæsning på hjemstavnen” fra Facebook-opslaget - og dokumenterer det med et før- og efter-foto af Jacob Jensen-opslaget:

“Nåh men venstre's miljøordfører har da nu fjernet pointen om at invasive lupiner ikke er "biodiversitet for fuld indblæsning på hjemstavnen.”

placeholder


 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce