V om mink-aflivning: “Forfærdelig situation regeringen har bragt Danmark i”

Landbrugsordfører Erling Bonnesen havnet i twitter-storm i sagen om aflivning af alle mink i Danmark
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Erling Bonnesen, Venstres landbrugs-, fødevare- og dyrevelfærdsordfører
Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen er havnet i en twitter-storm i sagen om aflivning af samtlige mink i Danmark.

Bonnesen skriver på Twitter om aflivningen: “Forfærdelig situation regeringen har bragt Danmark i”.

placeholder

 

En sætning som falder flere top-socialdemokrater for brystet.

Forsvarsminister Trine Bramsen, spørger i en debattråd på Twitter Bonnesen, om han seriøst mener, at regeringen er skyld i coronavirus:

Mener du oprigtigt at regeringen er skyld i coronavirus

“Mener du oprigtigt at regeringen er skyld i coronavirus?”

Hertil svarer Erling Bonnesen, at “regeringen famlede og skulle have fokuseret på de smittede mink fra starten”.

S-dyrevelfærdsordfører, Anders Kronborg, noterer i samme debattråd, at Bonnesens partifælle i EU-Parlamentet, Asger Christensen tidligere ville anlægge sag mod staten, fordi der blev aflivet syge mink:

“Hold nu op Erling Bonnesen. Dit eget medlem af EU, Asger Christensen, opfordrede til sagsanlæg mod staten fordi der blev aflivet syge mink og ønskede en timeout. Situationens alvor er for stor til politisk drilleri og billige point. Synes Jacob Ellemannskal læse med..”

Senere i samme debattråd skriver Kronborg, at Bonnesen er “meget tvetydig” i sine skriv. Han spørger derfor Bonnesen:

“Støtter du op om anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne?”

Erling Bonnesen i oktober: Regeringen går for langt

Tilbage i oktober mente Erling Bonnesen, at regeringen gik for langt i sin iver efter at bekæmpe coronasmitten hos mink.

13. oktober skrev Bonnesen således i et opslag på Facebook, at regeringen gik for langt ved dengang at kræve aflivning af raske mink, der befandt sig inden for en radius af 7,8 kilometer fra besætninger med corona-smittede mink:

“Det forekommer overilet at nedslagte både smittede og ikke smittede i en større radius,” skrev Erling Bonnesen blandt andet.

placeholder

 

V: Vi lægger til grund af den sundhedsfaglige begrundelse holder

Erling Bonnesen og Venstre støtter aflivningen af samtlige mink i Danmark. Men under forudsætning af, at regeringens sundhedsfaglige begrundelse for aflivningen holder:

Vi lægger til grund, at regeringen har hold i billetterne

"Vi siger folkesundheden og mennesker først. Vi lægger til grund, at regeringen har hold i billetterne, og at den sundhedsfaglige begrundelse for at slå alle mink i Danmark ned holder. At argumentationen fra regeringens side holder vand og er hug og nagelfast. Herunder at de siger det har international og global betydning. I en sådan situation, som tingene står nu, er der ikke andet at gøre," siger Erling Bonnesen til Netavisen Pio.

Tidligere i oktober har du og Venstre argumenteret for, at regeringen gik for langt ved også at kræve, at raske mink inden for otte kilometers afstand af smittede mink også skulle slås ned. Står du fortsat ved det synspunkt?

Fakta er, at regeringen dengang fumlede og famlede

"Jeg står helt og fuldt ved, hvad jeg i en tidligere situation flere uger tilbage - som ikke kan sammenlignes med den nuværende - var ude at sige. Fakta er, at regeringen dengang fumlede og famlede. Regeringen burde have koncentreret kræfterne om de smittede mink dengang."

Bonnesen understreger at erstatningen til minkavler-hvervet skal være "helt og fuldt dækkende":

"Regeringen har lukket erhvervet, og så må regeringen betale hvad det koster og dække de tab de har forvoldt. Kun delvis kompensation og et efteruddannelseskursus er ikke dækkende. Når man lægger et helt erhverv ned, så skal erstatningen være helt og fuldt dækkende."

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Erling Bonnesen gør sit bedste for at leve op til diverse dukkeføreres trækken .

Han gør hvad Landbrug & Fødevarer siger han skal - via partiets ledende ikke-folkevalgte og folkevalgte.

Nu gæler det for ham at skaffe minkavlerne den størst mulige erstatning. Vil foreslå den sættes efter et dårligt års omssætning. Og bare fordi man har en gård skal man ikke stilles bedre end så mange andre. Det er en tragedie for dem, men sådan er det.

Godt Bonnesen ! Klø på. Du udstiller Venstre som et vrøvle-parti. Det skal nok give mange stemmer :-))

Syntes Bonnesen skal give regeringen en stor undskyldning for at give Mette skylden for at al mink skal slås ned , venstre vil måske heller have det er mennesker der går til.Hvad siger jeres formand til det

Ja det er utrolig Bonnesen sidder stadig sidder i Folketinget. Blandt mange i Venstre, er han nok den største klakør i partiet. Hans retorik er så gennemsigtig og utilsløret, at man kan se hvor slikket og beregnende hans ord er. Og ja, det er mere end godt og stort held for den Danske befolkning, det er Nette Frederiksen og ikke partiet Venstre der sidder i regering, under den igangværende corona krise.

Hun hedder selvfølgelig ikke Nette, men Mette.

DET ER IKKE REGERINGEN DER HAR BRAGT DANMARK OG MINKAVLERNE I DEN FORFÆRDELIGE SITUATION. DET ER CORONA. Forstå det dog alle derude overalt i verden,hvor vi hver og en sidder i denne store VENTESAL som kloden nu er. DER venter vi nu hver og en kun på DØDEN. Denne CORONADØD der bid for bid kommer og tager os alle. De vildeste CORONAMUTATIONER vi vi få at se. Mutationer der vil knuse og smadre os.Sende os direkte i døden. Det kan være meget meget svært eller omtrent umuligt at spore bare et eneste spinkelt håb om andet. CORONA vil ramme os alle på en eller anden måde. HVORDAN KAN NOGEN VEL DA TRO PÅ AT VI SMÅ SKRØBELIGE MENNESKEVÆSNER VIL KUNNE GØRE NOGET RADIKALT OG EFFEKTIVT FOR AT STANDSE CORONAENS HÆRGEN ???? Det kan ingen,og heller ikke regeringen eller nogen regering. Regeringen kan kun EN ting...i forsøg på at mindske PANIKKEN. Men,vi er nogen der sagtens kan SE hvad det hele ender med. Vi er en klode omformet til et stort "TITANIC". Hvor "vandet" forlængst er begyndt at fosse ind. Lidt efter lidt er "skuden" synkende. Imens spiller orkestret og folk "danser videre"...forbruger...går til fitness. TROR sig udødelige. Mens "TITANIC" synker sikkert og vist. Lige til det sidste smiler de alle...indtil ALT ALT ALT er FOR SENT. Sådan kommer vi til verden over at bukke under som TITANIC for CORONA. CLUSTER 5 er yderst skræmmende. Der vil komme mere. Hvad bliver det næste ? CLUSTER 5 mutationen har da allerede bredt sig langt ud over Nordjyllands grænser. Den er i den danske befolkning. Og den er blevet ført med turister ud over de danske grænser forlængst. For det "vigtigste "i sommer var jo at alle sommerhusejere og SOL OG STRAND havde en "indtjening". Det var jo sådan det var. INGEN kunne eller kan indse at CORONAEN er pil hamrende ligeglad med LIV. CORONAEN tager hvad den vil have.Og at det er sådan ...DET DØR MAN ALTSÅ AF. ER PENGE DA VIGTIGERE ? Kan ingen da SE at vi alle må påregne "TAB" på hver vores måde. STORE STORE TAB. Hvor det vigtigste og dyrbareste ALTID må blive selve LIVET. Er DET værd at tabe for mønt ? Enhver må påregne at LIVET muligvis aldrig bliver det samme mere som FØR CORONA. CORONA vil komme til at TVINGE hver og en til "OMSTILLING" fra alt vi kendte FØR CORONA tvang sig ind i vore liv.

MUDDERKASTNING fra alle kanter. I krisens stund skal man SE HVAD menneskeheden står for og er. INTET.
Hvor er SAMMENHOLDET, OMSORGEN og EMPATIEN henne ? Blev den taget først da CORONAEN satte ind ? Den egocentriske griske menneskehed tænker ensporet og lavt. Er det måske ikke netop i KRISER folk burde stå sammen ? Kan nogen ALENE klare nogetsomhelst ? Vi er alle afhængige af HINANDEN. Det lyder for nemt at hakke og slå ud efter METTE FREDERIKSEN. Hvem kunne have gjort anderledes og bedre ? CORONA ville have været CORONA uanset hvem der havde siddet ved roret.

FOLKET ER DANMARK. Og FOLKET har en stor stor andel i hvordan det går med SMITTESPREDNINGEN. I øjeblikket kan man opleve at en hob borgere tror sig sikre mod at bringe smitte videre blot de har mundbind på. Folk GÅR UD uanset om de er syge eller ej. Med mundbind tror nogen at så kan man hverken blive smittet eller smitte. Det er helt og aldeles FEJLAGTIGT at tro. INGEN skal føle sig frelst. Ingen er "frelst". Men,folk holder sig ikke HJEMME når de er smittet. Og med mundbind på holdes der blot endnu mindre afstand. Folk virker komplet ligeglade og vrider sig anmassende rundt foran kølediskene og ved hylderne i butikken. Ikke sært at CORONAVIRUS breder sig. Hvad er det for en mentalitet,hvor en JEG/MIG toptunet følelse gennemsyrer alt i vort samfund ?

FAGRE FORLORNE VERDEN. Hvor selve LIVET og MENNESKESYNET har ændret sig til noget "pseudoagtigt" erstatningslignende. Hvor FORBRUG og en leg med KRONER ,har taget over. Som erstatning for de menneskelige
VÆRDIER der var. Kan voksne overhovedet finde ud af at LEVE,udover at eksistere ? Kan børn lege ? Vi lever i "suttekludenes tid". En tid med underholdning,happening,rejser. ADSPREDELSE konstant som "NØDHJÆLP" til alle de rastløse, der ellers ville kede sig ihjel. Vestens borgere har sat sig selv af,i et forbrugsorgie styret af reklameindustri,teknologi og digitalisering. Hvad skal der blive af de kommende generationer ? Når betingelserne for LIV og fundamentale grundværdier reduceres kun til en mobilskærm.

Annonce