V-profil skifter til de konservative

Venstres tidligere udlændingeordfører, Marcus Knuth, begrunder sit partiskifte med at der er splittelse i Venstre om udlændingepolitikken
Venstres tidligere udlændingeordfører, Marcus Knuth, skifter til de konservative.

Det skriver Marcus Knuth på Facebook. Her skriver han, at han skifter fra V til K i ”kampen for vores danske kultur, værdier og tryghed" – og fordi der skal slås ”langt hårdere ned på kriminelle udlændinge”:

 ”Min øverste prioritet i politik er kampen for vores danske kultur, værdier og tryghed. Jeg frygter, at hvis vi ikke står fast nu, så ender vi som Sverige,” skriver Marcus Knuth på sin Facebook-profil.

Han fortsætter:

Vi er nødt til at slå langt hårdere ned på kriminelle udlændinge

”Vi er nødt til at slå langt hårdere ned på kriminelle udlændinge og de parallelsamfund, der skaber utryghed, arbejdsløshed og sociale kontrol i det danske samfund. Og ja, vi skal kunne tale helt åbent og kritisk om Islams rolle i det danske samfund, ligesom vi skal holde fast i, at Danmark bygger på frie, kristne værdier.”

Markus Knuth skriver direkte, at der er splittelse i Venstre på udlændingeområdet:

”Den kamp kan jeg bedst kæmpe som del af Det Konservative Folkeparti, hvor værdipolitikken er det, der samler – ikke det, der splitter,” skriver Marcus Knuth.

placeholder

 

Uenig med Jacob Ellemann

Marcus Knuth skriver også direkte i opslaget på Facebook, at hans skifte til de konservative skyldes uenighed med Venstres nye formand, Jakob Ellemann-Jensen, om værdi- og udlændingepolitikken:

"Det var Jakob Ellemann, der for syv år siden fik mig ind i politik og ind i Venstre. Jakob har været som en politisk storebror for mig, og jeg har den allerstørste respekt for Jakob som kammerat, som menneske og som leder af Venstre. Det vil jeg altid have. Men vi har også været bevidste om, at vi ikke altid har de samme holdninger – specielt ikke, når det gælder værdi- og udlændingepolitikken."

Marcus Knuth siger om baggrunden for sit partiskifte til DR Nyheder:

jeg føler, at der er for mange, der hiver i forskellige retninger i Venstre

"Hjørnestenen for mit politiske virke har hele tiden været værdikampen og en stram udlændingepolitik, så vi kan sikre et trygt Danmark. Der synes jeg, at vi havde en skøn platform i sidste valgperiode, men jeg føler, at der er for mange, der hiver i forskellige retninger i Venstre, og der kan jeg se, at hos De konservative er det værdipolitikken, som samler partiet."

Marcus Knuth fortsætter:

"I sidste valgperiode, der lavede vi, jeg mener, at det var 114 stramninger med Inger Støjberg som udlændingeminister. Nu er vi så i en situation, hvor den retning – og det at gå ud og tale åbent og kritisk om de problemer, som vi har med indvandring, bare ikke er det, som samler os længere. Jeg synes ikke, at tiden er inde til at lægge flere stramninger på hylden. Tiden er inde til at fortsætte den meget, meget vigtige indsats for tryghed og kriminalitetsbekæmpelse i Danmark."

Analytiker: Hårdt slag for Ellemann

DR Nyheders politiske korrespondent, Christine Cordsen, vurderer over for DR Nyheder, at Knuths partiskifte er et hårdt slag for Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen:

Marcus Knuths partiskifte er et alvorligt slag for Venstres nye formand Jakob Ellemann-Jensen

"Marcus Knuths partiskifte er et alvorligt slag for Venstres nye formand Jakob Ellemann-Jensen.

Det er altid kritisk for en ny partiformand, at han ikke kan holde sammen på sit parti. At forlade partiet er jo en åbenlys mistillidserklæring.

Og så giver Marcus Knuths begrundelse nye skyts til de kritikere - både i og udenfor Venstre - der mener, at Jakob Ellemann-Jensen er for slap i udlændingepolitikken. Nu er Venstres fløjkrig ekskaleret i stedet for at falde til ro. Hvis det fortsætter, kan det blive meget kritisk for den nye ledelse i Venstre."

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce