Vaccinationsmilepæl, ny besserwisser og hård straf for antisemitisk hærværk

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Så er det blevet fredag, og mens politikerne og journalisterne hygger sig til Folkemødet på Bornholm, er der ikke så overraskende fredeligt i dansk politik.

Til gengæld er der gode nyheder om corona og så har et stort, borgerligt dagblad fundet sig en politisk analytiker med et tilsvarende stort, borgerligt CV.

Tak fordi du læser med.


Milepæl: Halvdelen af danskerne har fået coronavaccine

Halvdelen af danskerne har nu fået mindst ét vaccinestik mod corona, og mere end hver fjerde er færdigvaccineret. Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

50 procent svarer til 2,94 millioner danskere.

"Indsatsen fortsætter med de sidste målgrupper, som snart inviteres til vaccination, skriver sundhedsministeren og tilføjer, at 27 procent af danskerne er færdigvaccineret.

Eksperter vurderer at en beflokning opnår flokimmunititet, når 70 procent af vaccineret - eller har haft sygdommen. Danmark vaccinerer i øjeblikket omkring 70.000 om dagen.

De mange vaccinerede og de lave smittetal betyder også at der fortsæt lempes på restriktionerne. I dag er ensretningen rundt om søerne i København ophævet og antallet af stående publikum, der må deltage til udendørs arrangementer som festivaler, øges 1. juli fra 2000 til 5000.

 

Jyllands-Posten ansætter ny besserwizzer

Fra 1. september er Niels Th. Dahl er ny politisk analytiker hos Jyllands-Posten og dermed også nyt medlem af TV2's politiske talkshow "Besserwizzerne". Det skriver Altinger

Dermed stopper Niels Th. Dahl ogsp som kommunikationsdirektør for mejerigiganten Arla, hvor han har været ansat siden januar 2020.

Posten som politisk analytiker hos Jyllands-Posten har været ledig siden tidligere politisk redaktør og analytiker Marchen Neel Gjertsen skiftede til en stilling som chefredaktør.

Den nye politiske analytiker har indgående kendskab til Christiansborg og det borgerlige Danmark, da han har været særlig rådgiver for udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) samt pressechef i både Venstre og Liberal Alliance.

Niels Thulesen Dahl er fætter til Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl og til folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen Dahl (Kristian og Jens Henrik er brødre).

placeholder

 

Et års fængsel for antisemitisk hærværk

Vi slutter vores lille rundtur i retssystemet, hvor en en 29-årig mand har fået et års ubetinget fængesel for at have begået hærværk mod den jødiske begravelsesplads i Aalborg.

Manden er dømt for at have smurt rød maling på en mur, lagt dukker indsmurt i rød farve og uddelt løbesedler med antisemitisk tekst. Det hele blev foreviget på billeder, som senere blev offentliggjort på en hjemmeside.

I dommen afsagt af Retten i Aalborg indgår også reststraf fra en tidligere sag, oplyses det i en pressemeddelelse.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce