Vælgerne ikke vildt imponeret af Løkkes nye regering

Lars Løkkes ministre får en samlet karakter på 3,3 på 12-skalaen. Inger Støjberg og Kristian Jensen er blandt de mest populære, mens Liberal Alliances ministre ligger i bunden.
Knap 70 dage efter deres tiltræden mødes hovedparten af de 22 ministre i Lars Løkke Rasmussens (V) regering med skepsis fra de danske vælgere.

På syvtrinsskalaen med karakteren 12 som den bedste, lander ministerholdet samlet set på karakteren 3,3, der svarer til lidt mere end den tilstrækkelige præstation, viser en ny måling som Greens har lavet for Dagbladet Børsen.

Mest opsigtsvækkende er det, at Ny Alliances ministre ligger og roder rundt helt i bund, hvor kun kulturminister Mette Bock (3,4) scorer lidt over gennemsnittet. Liberal Alliances formand Anders Samuelsen har endnu ikke mærket noget til ”udenrigsminister-effekten” der ellers med et trylleslag gør de fleste indehavere af posten populære i vælgerbefolkningen. Anders Samuelsen får karakteren 2,8.

De fire øvrige ministre fra Liberal Alliance får de laveste karakterer sammen med miljøminister Esben Lunde Larsen (V), der har været forfulgt af en lang række sager, siden han tiltrådte som minister.

LA: For meget fokus på den politiske proces
Hos Liberal Alliance mener man, at det dårlige resultat skyldes, at der har været for meget fokus på politisk proces.

"Det er første gang, vi er i regering. Og man må bare sige, at den dækning, der har været fra regeringsdannelsen og frem, har handlet utroligt meget om proces og meget lidt om politik," siger Liberal Alliances politiske ordfører Christina Egelund til Børsen.

Helt i bunden ligger ældreminister Thyra Frank, som med karakteren 1,6 regulært bliver dumpet af vælgerne. Ifølge hende skyldes det personhetz.

"Det må jo varme på kontoret hos Astrid Krag (S), som helt åbenlyst har gjort det til sit succeskriterium at føre en personhetz mod Thyra," siger Christina Egelund til avisen, og henviser formentlig til at oppositionen har indkaldt ministeren til en række samråd om hendes erfaringer som leder på Plejehjemmet Lotte.

Til sammenligning, så var den laveste karakter som vælgerne gav daværende by-, bolig og landdistriktsminister Carsten Hansen, der var evig agterlanterne i Thorning-regeringen, 2,2.

Jævne karakterer til konservative
Hos de konservative er der jævne karakterer til justitsminister Søren Pape og erhvervsminister Brian Mikkelsen som begge får karakteren 3,8 af vælgerne, mens socialminister Mai Mercado får 3,1.

Den indbyrdes partikonkurrence taler også sit tydelige sprog: Venstre ministre scorer i gennemsnit 3,6 og de konservative 3,6, mens Liberal Alliance er agterlanterne med 2,6.

Thorning fik dumpekarakter
Statsminister Lars Løkke Rasmussen får karakteren 4,1. En jævn karakter. Til sammenligning, så blev der lavet en lignende måling på Thorning-regeringen i januar 2012 og her fik den daværende statsminister drøje hug af eksperterne for at lande karakteren 4,6.

”Det er katastrofale tal, der øger spændingerne internt i regeringen," lød det dengang fra politisk kommentator Hans Engell i Børsen.

Ved den samme lejlighed fik den samlede S-SF-R regering en karakter på 5,4 hvilket fik Børsen til at kalde hendes ministerhold for en fuser og med store bogstaver at skrive DUMPEKARAKTER!

Vælgerdom thorning

Ved denne lejlighed har de på avisen valgt den lidt mere neutrale vinkel: ”Vælgerne giver LA’s ministre bundkarakter”.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook