Annonce

Valg til Folketinget 5. juni

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Tirsdag den 7. maj 2019 blev dagen, hvor Lars Løkke Rasmussen udskrev en rekord lang og sen valgkamp. Den nyhed overskygger ikke blot dagens mediebillede, men vil blive toneangivende den kommende måned. Her er vores nyhedsoverblik.

Løkke udskriver valg til Folketinget 5. juni

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har udskrevet valg til Folketinget til afholdelse 5. juni.

Dermed får vi en rekord lang valgkamp på 29. dage inden vi skal sætte vores kryds. Vi har samlet det vigtigste på Netavisen Pio.

Der vil være hele 13 partier på stemmesedlen at vælge imellem denne gang, tre flere end ved sidste valg. Det drejer sig om Nye Borgerlige, Stram Kurs og Partiet Klaus Riskær Petersen.

Valgudskrivelsen kommer efter en længere periode med dårlige meningsmålinger for blå blok.

55 procent af vælgerne vil støtte et af partierne i rød blok, mens kun 39,9 procent vil stemme på enten et af de nuværende regeringspartier eller Dansk Folkeparti, viser den nyeste meningsmåling fra Voxmeter, som blev offentliggjort mandag.

 

Thyra Frank stiller ikke op til Folketinget

Når valget afholdes 5. juni bliver det uden et prominent liberalt navn på stemmesedlerne.

Ældreminister Thyra Frank (LA) stiller nemlig ikke op til Folketinget.

Det skriver hun på sin Facebook-profil.

Alting har sin tid

”Alting har sin tid, og efter grundige overvejelser har jeg besluttet, at jeg ikke stiller op til det kommende folketingsvalg”, skriver hun.

Thyra Frank blev ikke valgt ind i Folketinget ved valget i 2015, men fik et comeback i politik, da hun fik en ministertaburet, da Liberal Alliance gik med i regering i november 2016.

placeholder

 

Kviklåns-konger har frit spil i Danmark

Modsat de fleste EU-land, har Danmark intet loft over renter på lån. Det udnytter kviklånsselskaberne, afslører en ny DR-dokumentar. Det er en historie, du finder på Netavisen Pio.

I Danmark er der nemlig intet loft over, hvor meget kviklånsselskaberne må opkræve i renter. I flere tilfælde ender låneren med at skulle betale mere end 10 gange beløbets størrelse tilbage. Det svarer til en forrentning på mere end 1000 procent. Derfor har mange svært ved at undslippe gælden.

Det vækker vrede og får flere politikere til at foreslå et lovindgreb, som det har været tilfælde i andre EU-lande.

De her lån er skabt til at binde mennesker, som ikke kan gennemskue lånene, til gæld.

”De her lån er skabt til at binde mennesker, som ikke kan gennemskue lånene, til gæld. Det er vores pligt som samfund at beskytte mennesker mod at ende i en uoverkommelig gæld, og derfor vil vi meget gerne begrænse dem” lyder det fra Socialdemokratiets Trine Bramsen.

 

Politiet har sigtet Thomas Borgen

Danske Banks tidligere topchef Thomas Borgen er blevet sigtet i sagen om hvidvask i Danske Banks estiske filial. Samtidig er hans hjem blevet ransaget af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kendt som Bagmandspolitiet. Det skriver Børsen.

”Jeg kan bekræfte, at SØIK har ransaget Thomas Borgens hus den 12. marts. Og jeg kan også bekræfte, at de har valgt at sigte Thomas Borgen som led i deres efterforskning af sagen”, siger Thomas Borgens advokat, Peter Schradieck, til Børsen.

 

Cepos-kritik: Regeringen giver danskerne forkert indtryk af pensionsudspil

Det er ikke blot Socialdemokratiet og venstrefløjen, der kritiserer regeringens fremstilling af Ny Seniorpension. Det er en historie, du kan læse på Netavisen Pio.

Også den borgerlige tænketank Cepos kritiserer nu, at regeringen ved præsentationen af Ny Seniorpension torsdag den 2. maj oplyste, at over 17.000 kunne få gavn af Ny Seniorpension, når det reelt kun er 800 fuldtidsbeskæftigede, der kan få gavn af ordningen:

Hvis du kigger på planen, er det kun 800 fuldtidsbeskæftigede

”Hvis du kigger på planen, er det 800 fuldtidsbeskæftigede (frem til 2025, red.). Og hvis man kommunikerer ud, at det er 17.000, som bliver berørt af ordningen, så får danskerne det indtryk, at det er 17.000 beskæftigede, fordi vi har talt om nedslidte på arbejdsmarkedet,” siger cheføkonom hos Cepos, Mads Lundby Hansen, til TV 2.

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet