Valget vi alle har ventet på, massiv mangel på sygeplejersker og flere lejere sættes på gaden

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Endelig, endelig kom det. Fra Marienborg kom meldingen om valg, og nu kan formanden for De Radikale Sofie Carsten Nielsen lægge truslen om mistillidsvotum væk. For en stund i hvert fald for stemningen mellem De Radikale og Socialdemokraterne har aldrig været helt god.

Den radikale partileder må dog smile i dag, for hun har fået sit ønskede valg  -om end det blev en dag senere, end hun oprindeligt havde krævet. Tirsdag 1. november skal danskerne til valgurnerne.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt.

 

Mangel på velfærdshelte

Et tema, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har udnævnt til mærkesag, er problemer med at rekruttere faglærte og ufaglærte. Udfordringen er så stor, at det bliver overordentligt svært for Socialdemokraterne at finde en løsning på den.

Problemet er veldokumenteret. Seneste har en ny rapport fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering dokumenteret, at 45 procent af alle stillinger som sygeplejerske bliver slået op forgæves. I Region Sjælland var der for eksempel 1.150 forgæves forsøg på at ansætte en sygeplejerske i perioden december 2021 til maj 2022. I samme periode i 2019 var tallet 280.

Læs mere her.


Lejere i problemer

Også inflation og prisstigninger kan blive et tema i valgkampen. Det går ud over danskerne på mange måde. En af dem handler om, at prisstigninger er årsag til at flere lejere sættes på gaden.

P1 Orientering har fået indsigt i tal fra Danmarks Domstole, som viser, at 1.133 lejere fik besøg af fogeden, låsesmeden og flyttefolk i de første seks måneder af 2022. Det er et markant højere niveau end sidste år, og fortsætter tendensen året ud, vil det ende med en stigning på 25 procent.

 

Økonomisk underskud hos B&O

Hos B&O kan man melde om underskud på 100 millioner efter skat, som gælder for første kvartal af regnskabsåret 2022/23. I samme periode sidste år var underskuddet på en million kroner.

Ifølge virksomheden skyldes de nedslående tal nedlukninger, en svag udvikling i den kinesiske økonomi, og stigende renter og høj inflation, hvilket har skabt en lav forbrugertillid i Europa. B&O indfører ansættelsesstop som reaktion på den økonomiske modvind.

 

Restauranter boycotter Wolt

Vi slutter af med en dårlig nyhed for Wolt og en god nyhed for alle dem, som helst ser det går dårligt for den kritiserede virksomhed.

I Aalborg er restauranterne godt trætte af, at Wolt spiser op mod 30 procent af deres omsætning, når de bringer mad ud for dem. Tidligere har man fundet sig i det, men i krisetider med inflation og prisstigninger går den ikke længere. I hvert fald ikke for de foreløbig 46 restauranter i Aalborg, som har boycottet Wolt.

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio og uddannet cand.mag i analytisk journalistik.


placeholder

Kommentarer

"Valget vi alle har ventet på" nej det har vi ikke alle
det er en uskik med valg i utide
folketinget SKAL samarbejde - når de ikke kan det er de dårlige rollemodeller

Annonce