Vallensbæk: SF'er skifter til Socialdemokratiet

Socialdemokraternes gruppe i kommunalbestyrelsen i Vallensbæk har fået tilgang af et nyt medlem.
Socialdemokraterne i Vallensbæk bliver fremover fire til gruppemøderne i kommunalbestyrelsen i Vallensbæk. Partiet har fået tilgang af Erdal Colak, der blev valgt for SF. SF har dermed ikke noget medlem af kommunalbestyrelsen af den konservative kommune på den københavnske vestegn.

Den beslutning glæder socialdemokraterne i den lille kommune.

”Erdal har imidlertid i længere tid rumlet med tanken om at skifte efter SF for et par år siden trådte ud af S-R-SF regeringen. Nu er det så en kendsgerning, og Erdal er medlem af den socialdemokratiske gruppe i Vallensbæk kommunalbestyrelse,” skriver gruppeformand Søren Wiborg på Facebook.

Gruppeformanden ser frem til bedre at kunne fordele arbejdet i kommunalbestyrelsen.

”Vi har i forvejen arbejdet tæt sammen med Erdal og kender ham som en flittig og jordnær lokalpolitiker med hjertet på rette sted (til venste for midten). Vi ser frem til at styrke samarbejdet og glæder os, til at få det politiske arbejde fordelt på lidt flere hænder. Det giver et bedre overblik og et bedre indblik.”.

Erdal Colak er allerede blevet spurgt om, han ikke burde overlade sit mandat til en anden SF'er på listen. Det ligger imidlertid sådan, at der ikke er suppleanter tilbage på SF's liste og derfor ville mandatet være tabt, forklarer Wiborg.

Den nyslåede socialdemokrat er 40 år gammel og er oprindeligt uddannet bibliotekar. Han arbejder som freelance-journalist og har kurdisk-tyrkiske rødder. Ved det seneste valg fik han 247 stemmer.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook