Vanopslagh ramt af stress

Liberal Alliances partileder blev ramt af “alvorlig stress” for et halvt år siden - han melder nu ud at han har behov for at restituere sig
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Alex Vanopslagh, partileder, Liberal Alliance
Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh, er ramt af stress.

Det skriver han i et opslag på Facebook.

Vanopslagh fortsætter som partileder. Han går altså ikke på sygeorlov. I stedet drosler han ned på en række områder. Vanopslagh skriver i opslaget, at han allerede for et halvt år siden blev ramt af “alvorlig stress”:

Jeg har været overrasket over, hvor indgribende stress kan være

“Jeg blev for cirka et halvt år siden ramt af alvorlig stress. Også i en grad at det kalder på handling. Jeg har været overrasket over, hvor indgribende stress kan være. Og jeg er stadig i en proces, hvor jeg skal finde vejen tilbage til en mere stabil og bæredygtig topform. Det står klart for mig, at jeg har behov for at se ind i en restitutionsperiode, hvor jeg har noget ro til at komme mig,” skriver Vanopslagh blandt andet.

Han forklarer i opslaget, at indtil han har det bedre, vil han takke nej til nogle af de ting, “som jeg almindeligvis ville kunne takke ja til, deltage i eller passe arbejdsmæssigt. Og det er grunden til, at jeg melder det offentligt ud.”

Vanopslagh appellerer i sit skriv på Facebook til journalister om at lade ham være i fred:

Men jeg håber også på forståelse for, at jeg ikke ønsker at stille op til interviews om min situation på nuværende tidspunkt

“Jeg er en offentlig person, så det er klart, at det her kan være interessant for journalister og medier. Det forstår jeg godt. Men jeg håber også på forståelse for, at jeg ikke ønsker at stille op til interviews om min situation på nuværende tidspunkt.”

placeholder

 

Langt fra den første stressramte på Borgen

Alex Vanopslagh er langtfra det eneste medlem af Folketinget, der er ramt er stress.

De radikales Ida Auken har været sygemeldt fra Folketinget siden 16. april på grund af stress.

De radikales Ida Auken har været sygemeldt fra Folketinget siden 16. april på grund af stress

Ida Auken har været tavs i hele perioden - bortset fra et opsigtsvækkende Facebook-opslag 14. oktober, hvor hun gik til angreb på de radikales nyvalgte leder, Sofie Carsten Nielsen.

I opslaget skrev Ida Auken lige ud, at Sofie Carsten Nielsen "fortsætter" med at skjule "vigtig viden over for offentligheden og folketingsgruppen" omkring Morten Østergaards krænkelser gennem de seneste år.

Også Enhedslistens hidtidige forsvarsordfører, Eva Flyvholm, tog 16. december på orlov på grund af stress og overbelastning:

"Gennem lang tid med stort arbejdspres og alvorlig sygdom i familien, er jeg blevet slidt for meget ned. Derfor bliver jeg sygemeldt nu med stress og overbelastning, og trækker stikket et par måneder for at passe på mig selv og min familie," skrev Eva Flyvholm.

Sygemeldt erhvevsminister

I sidste uge tog erhvervsminister Simon Kollerup orlov for at komme sig over et mavesår. Han brugte ikke ordet “stress”, men det er et faktum at coronakrisen har givet stor travlhed i netop Erhvervsministeriet:

"Inden jul måtte jeg blive hjemme med, hvad jeg troede bare var et maveonde, men som viste sig at være et mavesår. Jeg håbede, at jeg kunne være tilbage på fuld kraft igen nu. Men efter anbefaling fra min læge vil jeg være sygemeldt nogle uger endnu," skrev Kollerup på Facebook i fredags.

Men efter anbefaling fra min læge vil jeg være sygemeldt nogle uger endnu

Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, har også været ramt af stress.

Han blev sygemeldt med stress december 2019 og var først klar igen oktober 2020.

Over for TV 2 Fyn har Ahrendtsen fortalt om symptomer som rystende hænder, søvnløshed og irritation. På et tidspunkt var bægeret fyldt og han blev sygemeldt med stress:

“Jeg blev ramt af den hammer, som rigtigt mange danskere, høj som lav, bliver ramt af. Udbrændthed og stress.”

Jeg blev ramt af den hammer, som rigtigt mange danskere, høj som lav, bliver ramt af

Senere stødte en depression til: 

“Jeg var virkelig, virkelig ked af det. Hjertet bankede i brystet 24-7. Jeg vågnede op om natten med åndenød. Der var mange tegn.”

Tidligere partileder hos Enhedslisten, Johanne Schmidt-Nielsen, faldt tilbage i 2009 om på Folketingets talerstol. Eller i hvert fald næsten. Et folketingsmedlem nåede lige akkurat at gribe hende, før den dengang 25-årige partileder ramte gulvet.

Hun røg i ambulance til Rigshospitalet, hvor man konstaterede at hendes ildebefindende sandsynligvis skyldes overbelastning.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har også været hårdt ramt af stress. Det var tilbage i 2005, hvor hun var medlem af Folketinget for Enhedslisten. Rosenkrantz-Theil var dengang sygemeldt i en længere periode.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Manden har nok ikke følt sig "BLÅ " nok.

Jeg er rygende uenige med LA politik og leder, men god bedring

Helt enig Helle. Selv om vi ikke er politisk enige med Alex så kan vi godt ønske god bedring !

Annonce