Vanopslagh til kontanthjælpsmodtagere: Tak dem, der går på arbejde

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Mads Bilstrup: “Det er en hån at omtale den her gruppe af mennesker på den måde, som Vanopslagh gør.”
Liberal Alliance er dybt forarget over, at kontanthjælpsmodtagere og andre på overførselsindkomst får 1.000 kroner med sommer-pakken, som Folketingets partier - undtagen netop Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige - landede natten til mandag.

På Facebook ironiserer Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, mandag over, at SF, Enhedslisten og Alternativet glæder sig over, at også arbejdsløse og andre på overførselsindkomst er tilgodeset med sommer-pakken: 

Så er det bare ud og købe nye Nike-sko, nyt fladskærms-TV

“Der er nu noget meget fint over, at Alternativet, Enhedslisten og SF sådan glæder sig over at vi “kan sparke gang i forbruget” med flere penge til de arbejdsløse. Så er det bare ud og købe nye Nike-sko, nyt fladskærms-TV eller noget plastik-legetøj til ungerne.”

Vanopslagh føjer til:

“Kapitalismen er vist slet ikke så slem igen - og alt snak om overforbrug og jordens snarlige undergang ved samme, kan vi vist tage med ophøjet ro.”

placeholder

 

Vanopslagh til kontanthjælpsmodtagere: Vær glad for gaven

I endnu et opslag på Facebook op ad dagen mandag udtrykker Vanopslagh forargelse over, at nogle kontanthjælpsmodtagere har givet udtryk for, at de burde være tilgodeset med et højere beløb end de 1.000 kroner:

“Det er simpelthen vildt at læse, hvordan folk på eksempelvis kontanthjælp brokker sig over “kun” have fået 1.000 kr., mens andre “får” mere.”

Der er mere skældud fra Vanopslagh til kontanthjælpsmodtagere:

“Lad os lige få noget på det rene: Når andre kan få eksempelvis 15.000 kroner, så er det fordi, de får deres egne optjente og opsparede feriepenge tilbage. Dem har de arbejdet for - så bare rolig, de får ingen gave. Men det gør du, hvis du er på kontanthjælp.”

så bare rolig, de får ingen gave. Men det gør du, hvis du er på kontanthjælp

Vanopslag beder de arbejdsløse sende en venlig tanke og tak til dem, der arbejder:

“Så op med humøret - det er sommer, solen skinner og du har lige fået stukket 1.000 kroner i lappen uden anden grund end at du ikke har arbejde, og at vi har et rødt flertal på Christiansborg. Og send så en venlig tanke og tak til dem, der går på arbejde.”

Og send så en venlig tanke og tak til dem, der går på arbejde

placeholder

 

“Vi taler om nogle af de fattigste i Danmark”

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Mads Bilstrup, mener, at folk på overførselsindkomster selvfølgelig også skal tilgodeses:

“Folk på overførselsindkomster er indtil nu overhovedet ikke blevet tilgodeset under coronakrisen. Mange er - med rette - blevet tilgodeset med lønkompensationen eller feriepenge. Men altså ikke folk på overførselsindkomster. I en tid hvor det er ekstra svært overhovedet at komme ind på arbejdsmarkedet, så skal folk på overførselsindkomster selvfølgelig også tilgodeses,” siger Mads Blistrup til Netavisen Pio.

Formanden for socialrådgiverne understreger, at 1.000 kroner betyder rigtig meget for mange kontanthjælpsmodtagere:

“For folk på overførselsindkomst betyder 1.000 kroner rigtig, rigtig meget. Vi taler om nogle af de fattigste mennesker i Danmark, som har svært ved at have råd til de daglige fornødenheder, som tre måltider om dagen. Familier, der har svært ved at købe de daglige fornødenheder til deres børn: Tøj, en skoletaske, eller hvad børn nu behøver. Forældre, der har svært ved at betale kontingent til spejder og fritidstilbud. Den her tusind kroners seddel bliver i al fald ikke brugt på fladskærms-TV eller luksusting, som Vanopslagh antyder. Den bliver brugt på at få tilværelsen til at hænge bare lidt bedre sammen hos nogle personer og familier, som af forskellige årsager har det meget svært.”

Mads Bilstrup mener ikke Liberal Alliance kender vilkårene for mennesker på kontanthjælp:

Jeg tror ikke Liberal Alliance ved, hvad det er for nogle borgere, vi har snakker om

“Jeg tror ikke Liberal Alliance ved, hvad det er for nogle borgere, vi har snakker om. Det er mennesker, der har ingen eller meget lidt tilknytning til arbejdsmarkedet. Det kan skyldes dårlig skolegang, og at de derfor ikke har fået en uddannelse. Der er forældre med psykiske lidelser eller misbrugsproblemer. Det er folk, der lider af socialfobi og social angst, og har svært ved at omgås med andre mennesker. Det er folk, der er blevet skubbet længere og længere ud. Vi taler ikke længere om et A- og B-hold, men også om et C-hold. Det er folk, der lever på kanten af velfærdssamfundet. Det lyder ikke til, at hverken Alex Vanopslagh eller Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen, kender til denne her gruppe borgeres vilkår.” 

Vanopslagh burde støtte i stedet for at håne

Bilstrup tager skarpt afstand fra, hvad han betegner som Vanopslaghs hånlige tone over for blandt andet kontanthjælpsmodtagere:

I stedet for at håne dem, skulle Liberal Alliance hellere udvise forståelse for, hvordan vi kan hjælpe og støtte de her borgere

“Jeg synes, det er en hån at omtale den her gruppe af mennesker på den måde, som Vanopslagh gør. Tonen viser at han og Liberal Alliance ikke har en viden om de borgere, der i dag er på overførselsindkomst. De her borgere har et lige stort ønske om at komme ud på arbejdsmarkedet, som folk, der er på dagpenge, eller folk, der er kortvarigt ledige. I stedet for at håne dem, skulle Liberal Alliance hellere udvise forståelse for, hvordan vi kan hjælpe og støtte de her borgere. De 1.000 kroner er en lille håndsrækning, men der skal meget og andet til for at støtte disse borgere.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

RACISME er et påtrængende emne verden over i øjeblikket. RACISME er mange ting.Det handler IKKE kun om hudfarve. Det handler OGSÅ om MENNESKESYN. Alt hvad denne liberal alliance ARROGANTE Alex Vanopslagh siger om folk på "overførselsindkomst" er så NEDLADENDE,HÅNLIGT og NEDERDRÆGTIGT som det kan være. En mand der kan komme med så DISKRIMINERENDE udtalelser burde IKKE være medlem af folketinget. Han og hans lige burde UD omgående. Udtalelserne er udtryk for FORAKT og kun det. RINGEAKT af en samfundsgruppe. UHØRT. Denne Alex Vanopslagh skulle prøve at være i de "sko", som mangen en kontanthjælpsmodtager,førtidspensionist og folkepensionist må være i. En stor gruppe mennesker der OFTEST må leve på et EKSISTENSMINIMUM. Med daglig MISTRIVSEL. UFORSKAMMET af Alex Vanopslagh at MISUNDE disse personer SØLLE 1ooo,- !!!!!!

Gruppen af personer på "overførselsindkomst" er oftest SYGE mennesker. Det gælder for fortidspensionister og for en del af folkepensionisterne også. Blandt disse SYGE kan mange tilskrives
de såkaldte "risikogrupper". Folk der ikke tåler at blive ramt af COVID 19. De har derfor de sidste måneder levet afsondret og isoleret i håb om at undgå smitte. For mange har det automatisk betydet en væsentlig belastning af deres i forvejen MISTRIVSEL.En gruppe der i forvejen mistrives har ikke meget at stå imod med når det indebærer yderligere sociale begrænsinger. Mange kæmper i forvejen med isolation og alvorlig ensomhed. Så GRUPPEN kunne bestemt trænge til en betragtelig kompensation for
hvad de har måttet ligge under for i det ca halve år der er gået i CORONAENS tegn. Alt det bliver til er 1ooo,- I forvejen er der INGEN udsigt til BEDRING af denne gruppes økonomi. SATSERNE for kontanthjælpsmodtagere,førtidspensionister,og folkepensionister stiger aldrig. Og HVIS de får en stigning rækker den KUN til en "karamel". HVORNÅR FÅR DISSE MANGE BORGERE EN MÆRKBAR OPREJSNING ????
Det gør de med stor sandsynlighed desværre ALDRIG. DET skal folk som Alex Vanopslagh nok sørge for.
Han og hans lige HAR KUN ET "omdrejningspunkt"....PENGE. Og at der kan tilgå ham og hans FLEST mulig af dem.

Det lyder som om du har det hårdt på kontanthjælp lille pus.
Brugte du bare halv så meget tid på at samle flasker som du gør på at brokke dig på nettet ville du sku blive rig

RACISME og DISKRIMINATION HØRER SAMMEN. Enhver borger der udsættes for DISKRIMINERING er udsat for en form for RACISME.

ALLE BORGERE har en andel LIV i et samfund. ALLE BORGERE har en berettigelse,og ALLE borgere er med til at holde gang i de "HJUL" som der tales gevaldigt om for tiden.

DISKRIMINERING ER AFGJORT EN FORM FOR RACISME. DISKRIMINERING ER FORAKT.RACISME ER FORAKT. Begge dele på højde med hinanden. Netop FORSKELSBEHANDLING man ser og oplever. FORSKELSBEHANDLING der er et led i
RACISTISK tankegang.

Når nogen der får tildelt 1ooo,- mener at det er "for lidt",udspringer denne snak afgjort af at DISSE på ingen måde er FORVENT. Der er INGEN FORKÆLELSE og INGEN GODER. Disse "nogen" kender mest til AFSAVN. Og de fleste higer efter at kunne MÆRKE LIVET. Det meste af tiden har de aldrig "levet". De har kun kendt til daglig "KAMP" for at "overleve". Nogen har måske aldrig haft et job. De kender kun til at "løbe panden imod en mur". Deres liv har aldrig været en "gavebod" fra starten. De har ikke haft forældre der har kunnet "forgylde" dem med en pose penge når de nåede komfirmationsalderen. Og senere fik de aldrig en uddannelse.Der var ikke råd til at studere. De fik ingen "lejlighed" betalt og stillet til rådighed af forældre,hvis de skulle uddanne sig i København eller Århus. Alt det kunne blive til var et lavtlønsjob. HVIS de overhovedet kunne få et sådant. Hvor ER det nemt at BEBREJDE nogen der "LIGGER NED". Hvor er det namt at HÅNE nogen der ikke kan "forsvare" sig.Og som selv har sit på det tørre. For nemt. Og DET burde IKKE belønnes med en post på tinge. Hvor slige blot kan dyrke NEDLADENHEDEN overfor andre der ikke kan klare sig. HÅN er det. DISKRIMINERING er det.

Jeg blander intet sammen.Jeg forholder mig til virkeligheden.

Der er absolut INTET at misunde folk på "overførselsindkomst". Alex Vanopslagh og hans "brigade", skulle sandelig prøve at eksistere på de satser, som folk på kontanthjælp,førtidspension og folkepension må trække vejret på. Nogen "skralder".Ellers får de ikke mad på bordet hver dag. Kravl op i containeren Alex Vanopslagh og søg imellem skraldet. Måske kan du finde lidt "krummer" . Og hvis ikke er det bare ærgeligt. Det er VILKÅRENE får nogle af de mange som misundes 1ooo,- AK AK AK en verden der bare bliver frygteligere og frygteligere fordi PENGE er ved at tage magten over dem der HAR dem. Hele klodens "BLÅ" er gået i selvsving.

Jeg behøver ikke "informeres" om fra dig THOMAS ...om hvad JEG skal "forstå."

RACISME er jo netop DISKRIMINERING,HÅN, FORSKELSBEHANDLING,samt "undertrykkelse"... Akkurat HVAD der overgår enhver udsat gruppe. Også dem på "overførselsindkomst".

JEG har intet "misforstået".

Ika, Stop din diskussion med Thomas. Manden er total idiot og forbandet på det sociale system. Han er en troll og ikke værd at spilde tid på.

FORSKELSBEHANDLING er tegn på racisme, hvor noget sådant udøves.

LA er jo bare superliberalister i ekstrem form.
Alle, der lever på overførselsindkomst er jo i deres optik ikke fuldgyldige medlemmer af samfundet.
"Til dem, der har, skal der gives mere, meget mere! - til dem, der intet har, skal det de har tilbage tages fra dem!" er jo LA's motto.
Derfor bør det ikke undre, at LA ikke blot nedgør arbejdsløse, pensionister osv. men også foragter dem.

Thomas er en Trold.

Til Alex Vanopslagh
Jeg er meget taknemmelig over at der er skattekroner
der går til arbejdesløse så de også har et nogelunde liv
og det takker jeg også dem der arbejder for.
Alex du skriver at den eneste grund til at vi får 1000 kr
er at vi er arbejdsløse
Så lad mig lige spørge dig,,225 timers reglen der tager
1000 kr fra mange kontanthjælps modtager, er det ikke
også ( KUN ) fordi det ikke er lykkes at finde et arbejde
OG det er det der gør at jeg syns at det er laterligt
at jeg nu får 1000 kr ha.ha-ha-1000 kr
og samtidig tager 225 timers reglen 1000 kr
fra mig hver månde 1000kr
1000 kr HA-HA-HA-1000 kr HA-HA-HA-
Og Alex er det også det jeg skal takke dem
der har ondt i røven for, at der hver månde
Bliver modregnet 1000 kr på min kontanthjælp
Og ja jeg søger job og vil meget gerne have et
job hvor jeg mindst for ca 5000 kr mere i løn
lige som dem der arbejder har
MEN 1000 kr HA-HA-HA-

og for at undgå misforståelser
jeg mener at hvis jeg hade et arbejde ville
jeg have ca 5000 kr mere at leve for
Altså der er ca 5000 kr imellem at være i
arbejde og være på kontanthjælp
der bliver trukket 1000 kr ( 225 timers reglen )
og kun fordi det ikke er lykkes mig at finde et arbejde

Kan kun give jer alle ret. Dog IKKE THOMAS.
Alex Vanopslagh er en PROVOKATION. Meget svært at se logik i mandens holdninger. Hans verbale ytringer er lig med at trampe løs på folk, der i forvejen ligger ned. Hans udtalelser er intet andet end FORAKT. HÅN mod samfundets svageste borgere. RINGE RINGE RINGE at kalde sig politiker med den slags MENNESKESYN på programmet. Politikere bør være til for FOLKET. Det vil sige for ALLE samfundets borgere.

Alex Vanopslagh glemmer vist et par detaljer vedrørende pensionister.
Jeg har arbejdet i 40 år, sparet op til pensionen, betalt til A-kassen og aldrig været arbejdsløs.
Pensionen bliver nu omsat til forbrug, hvilket giver masser af arbejde også til Vanopslaghs vælgere.
Jeg kunne godt have fortsat med at arbejde, men valgte at stoppe da jeg fyldte 65. Det gav så plads til en ny til at overtage mit job.
Det er en kendt sag at pensionisters forbrug er meget væsentligt for samfundsøkonomien og at økonomer, der bare hat lidt omløb i hovedet, forlænge siden er ophørt med at tale om "ældrebyrden".
Det kan dog ikke undre at Alex Vanopslagh udtrykker sig som han gør, han afslører blot at han savner enhver samfundsøkonomisk forståelse. Og så de 1000 kr - jeg er sådan set ligeglad, men jeg skal nok være en god samfundsborger og få dem brugt, indenlands naturligvis.

Ufff
Jeg græmmes over smålige, nedrige mennesker som Vandopslag.
Men trøster mig med at han jo ikke er forpligtet ud over sine evner. Og en dag rammer karma den slags mennesker.

Der bliver nok nogle respiratorer til Alex Vanopslagh s typer. Når CORONAEN nu snart vender GRUMT tilbage. Så kommer alle der mente det hele bare var en "influenza" til at smage mosten. Og så kan det være at disse bliver lidt slappe i sproget. Når de bliver lagt i koma kun for at dø.Med slanger proppet langt ned i kroppen. Fakta er jo at det kniber gevaldigt med MEDMENNESKELIGHEDEN. Den er nærmest udryddet. Det er MIG MIG MIG det gælder...Rejse rejse... hygge hygge ....Corona hvad er det ? Der er intet disse MIG MIG MIG typer har RESPEKT for...Heller ikke døden....Kroner og ører betyder mere. MISUNDELSEN trives i disse rækker. Og danner grundlag for mentaliteten. Derfor Alex Vanopslagh og hans lige kan mene som de gør.

Danmark skal ikke kalkulere med ANDRE LANDES regler. Og ingen ANDRE lande skal sætte regler op for hvordan Danmark skal agere. Andre lande skal IKKE og aldrig have beføjelse til at kunne sætte regler op om hvilke SATSER "overførselsindkomster" her i landet skal være.

Annonce