Vejle: Byrådsmedlem vandt anden runde

To lokale kandidater skal videre i en tredje og sidste afstemning, inden Socialdemokratiet har fundet ny folketingskandidat Vejle.
Søndag kom resultatet af urafstemningen om, hvem der skal være ny socialdemokratisk folketingskandidat i Vejle Sydkredsen i stedet for folketingsmedlem Karen J. Klint, der tidligere på året annoncerede at hun ikke genopstiller.

Resultatet af afstemningen blev, at byrådsmedlem Birgitte Vind fik 139 stemmer (45,6 procent), tidligere byrådsmedlem John Refsgaard fik 101 (33,1 procent) og international sekretær Simon Redder Thomsen fik 65 (21,3 procent).

Det betyder, at da ingen af de tre kandidater fik de nødvendige 50 % af stemmerne, skal de to der fik flest stemmer, igennem endnu en urafstemning.

John Refsgaard vandt i første omgang afstemningen på en generalforsamling med en enkelt stemme foran Birgitte Vind, men hun tog altså et stort skridt nærmere folketingskandidaturet. Hun manglende således kun 14 stemmer for at blive valgt.

”Jeg er rigtig glad, selvom jeg gerne ville have haft de sidste 14 stemmer. Selvfølgelig giver det noget psykologisk i at have fået flest stemmer i dag, men jeg tager ikke noget for givet, sagde Birgitte Vind til Vejle Amts Folkeblad.

Hendes modkandidat i den sidste runde, John Refsgaard, der indtil april var formand for den socialdemokratiske fællesledelse i Vejle, er dog fortrøstningsfuld.

”Jeg vil først sige tillykke til Birgitte. Så vil jeg lige nærstudere tallene, men jeg tror stadig på det. Med cirka 430 stemmeberettigede og 306 gyldige stemmer, er der stadig noget at hente blandt dem, der ikke har stemt i denne omgang,” sagde han til Vejle Amts Folkeblad.

Partiforeningens bestyrelse har besluttet, at sidste frist for at indsende stemmerne til den sidste urafstemning bliver 17. august. Det betyder, at Karen Klints afløser bliver fundet i slutningen af august måned.
Fakta om kandidaterne

 

John Refsgaard (56) og lagerchef fra Grejs. Kommunalpolitiker fra 1997 til 2013, først i Tørring-Uldum og senere i Vejle kommune. Formand for den socialdemokratiske fællesledelse i Vejle

Birgitte Vind (52) er uddannet lærer, familieterapeut og har en diplomuddannelse i ledelse, og har været kommunalpolitiker i Vejle siden 2005. Bor i Jelling.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce