Vejles voldsdømte rapkonge er et elendigt forbillede

Ghetto-rapperen Jamaika er ikke den forfulgte uskyldighed som han prøver at fremstille sig som i sine tekster.
Foto: Kim Matthäi Leland
Vejles ukronede rapkonge, Jamaika er ikke kun et kendt ansigt i musikbranchen, han er også et kendt ansigt på Vejles politistation.

Han er tidligere dømt for vold og tyveri. Endnu en gang har den vejlensiskes rapper med somalisk baggrund overtrådt loven. Forleden blev han erklæret skyldig i vold, trusler og knivoverfald, hvilket har udløst en ubestemt forvaringsdom. Den hårdeste straf i det danske retssystem, som typisk ligger mellem 13-15 år i spjældet. Dommen er anket.

Både Jamaika, der bærer det borgerlige navn Sharmarke Omar Ali, og jeg selv er begge fra det samme lokalområde, Finlandsparken på Nørremarken i 7100 Vejle.

En ghetto, som har sine udfordringer, men kriminelle tabere som ham bærer en del af skylden for områdets problemer.

Ifølge områdets indbyggere har debattørerne eksmuslimer som jeg selv har solgt sin sjæl, hvis jeg nærmer mig mit nærområde kan jeg risikere at blive efterlyst, mens Jamaika vil blive modtaget som en gud, til trods for sin kriminelle løbebane.

Jamaika har ondt af sig selv

Offermentalitet ligger tungt i hans tekster.

Det er altid alle andre den er gal med, eller også han en undskyldning klar for at begrunde hans egen kriminelle baggrund.

Han har siden barnsben gerne ville fylde pengepungen helt op, det er et gentagende element i hans sange, eller prøver politiet og anklagere at få ham ned på nakken.

Som han rapper i en af sine sange:

”Anklageren vil send' mig væk uden øjenkontakt. Fuck deres øjenvidne, dommer og deres højesteret”

Jamaikas tekster forstærker troen på at borgere med anden etnisk baggrund bliver diskrimineret af majoritetsdanskeren.

Det hjælper ikke at disse børn og unge, som ser op til ham, er isoleret i en ghetto under stort set hele deres folkeskoleperiode.

Jamaika er muligvis den mindst troværdige budbringer, når hans møde med resten af samfundet har resulteret i anklager og domme.

Realiteten

Jeg bliver nødt til at prikke hul på den offerfyldte ballon. Jamaika eller jeg selv har ikke haft det så hårdt, som han prøver at fremstille det.

Muligvis har man ikke den nyeste Iphone eller det nyeste tøj, men ingen på Nørremarken går sultne i seng. Jamaikas forsøg på at tjene penge, både lovligt og ulovligt handler kun om at få råd til luksuriøse ting, hans forældre ikke havde råd, fordi de var på overførselsindkomst.

Jeg erkender, at vi begge har båret på en negativ social arv siden barnsben, men det kan ikke undskylde for hans fordærvede moralske kompas.

Politiet og anklageren ønsker at sætte Jamaika bag tremmer, fordi han udgør en samfundstrussel, ikke fordi han er uskyldig, som han forsøger at proklamere i sine tekster.

Adam El-Matari er historiestuderende, klummeskribent og medlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.


placeholder

Kommentarer

Jeg var til middag hos en udlænding, der blev naturaliseret i 1993. Han kom til Danmark fra Syrien i 1989, og i 1993 gik han ned på politistationen og drak en kop kaffe, og så blev hans navn sendt til næste lovforslag. Han klarer sig heldigvis godt i dag, men det er heldigt og tilfældigt. Den farlige uintegrerbare somalier Sharmarke Omar Ali er endnu et godt eksempel på hvorfor vi skal have et opgør med statsborgerretskonventionen, så vi kan udrede fortidens fejl og frakende disse vanvittige importerede psykopater deres uberettigede danske indfødsret igen, og hjemvise dem for bestandig. Det skylder vi de udlændinge, der klarer sig godt i Danmark. Lande som Belgien, Luxembourg, Frankrig, Spanien, Italien, Storbritannien og Irland har ikke ratificeret statsborgerretskonventionen, som Danmark ratificerede i 1997. Hvis bare vi gør som dem, kan vi indføre betinget statsborgerskab ved naturalisation og frakendelse ved enhver form for kriminalitet. Hvorfor vil regeringen ikke det?

Annonce