Velfærdssmæk til Venstre-borgmestre

Landets V-borgmestre anbefalede vælgerne at stemme på Løkke op til valget i 2015: "Sig ja til velfærden" - nu melder fem af de samme V-borgmestre, at der mangler milliarder af kroner til velfærd
Alle landets Venstre-borgmestre anbefalede op til valget i 2015 vælgerne at stemme på Venstre og Lars Løkke Rasmussen for på den måde at sikre velfærden: "Vælg det sikre, sig ja til velfærden", hed det i de stort opsatte annoncer.

Men tilsyneladende har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke indfriet forventningerne hos alle Venstre-borgmestre.

Vælg det sikre, sig ja til velfærden

I hvert fald deltog fem af de samme Venstre-borgmestre fra 2015-annoncen i går i et fælles borgmester-opråb til Christiansborg-politikerne.

De 22 borgmestre - ni blå og 13 røde - er godt trætte af det, de kalder "symbolpolitiske initiativer" og "underlødig kritik af kommunerne". De 22 røde og blå borgmestre mener, den demografiske udvikling, hvor Danmark i det næste årti får 70.000 flere 0-5-årige børn og 213.000 flere ældre over 75 år, mangler på landspolitikernes dagsorden.

De 22 rød-blå borgmestre minder i et fælles opråb om, at den demografiske udvikling på landsplan giver en udfordring på 35 milliarder kroner frem til 2029, ifølge beregninger fra Finansministeriet.

Størstedelen af den udfordring - svarende til 21 milliarder kroner - vil komme til at mangle i kommunekasserne frem til 2029, hvis ikke politikerne på Christiansborg griber ind og tilfører kommunerne flere penge, mener borgmestrene.

V-borgmestre i annoncer dagen før valget i 2015

Blandt de 22 borgmestre er fem gengangere fra Venstre-borgmester-annoncen op til valget i 2015:

Lars Krarup, Venstre-borgmester i Herning Kommune.

Søren Steen Andersen, Venstre-borgmester i Assens Kommune.

Pernille Beckmann, Venstre-borgmester i Greve Kommune.

Kenneth Muhs, Venstre-borgmester i Nyborg Kommune og

Anette Mortensen, Venstre-borgmester i Stevns Kommune

I annoncer som denne dagen før valget i juni 2015 anbefalede Venstre-borgmestrene vælgerne at stemme på Venstre for velfærdens skyld:

 

Mette F. forstår hvis V-borgmestre føler sig snydt

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, mener, at Venstre-borgmestre, der skrev under på V-annoncen i 2015, i dag må føle sig snydt af Lars Løkke Rasmussen:

"Løkke bildte borgmestrene ind, at han ville prioritere velfærden, men der er sket det stik modsatte. Trods advarslerne har regeringen prioriteret at bruge pengene på skattelettelser frem for velfærd. Og man må forstå på regeringspartierne, at fremtiden bare byder på mere af det samme,” siger Mette Frederiksen ifølge en pressemeddelelse fra Socialdemokratiet.

Løkke bildte borgmestrene ind, at han ville prioritere velfærden

Mette Frederiksen rækker hånden ud mod de kritiske 22 røde og blå borgmestre:

”Igen og igen har offentligt ansatte advaret om, at velfærden ikke kunne følge med regeringens nedskæringer. Det går ud over de ansatte, men i sidste ende er det jo alle borgere i Danmark, der bliver ramt. Vi har alle hørt historierne i medierne om nedskæringer i ældreplejen, børnehaver, der mangler pædagoger og overfyldte hospitaler med travle læger og sygeplejersker. Det må og skal vi kunne gøre bedre her i landet.”

Kold skulder fra kommunernes minister

Opråbet fra de 22 rød-blå borgmestre fik derimod i går en isnene kold skulder fra kommune-minister, økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA):

"Så er det lidt pinligt at se borgmestre fra borgerlige partier skippe sig ind på sådan et venstreorienteret ønske om at ville have flere penge per automatik. Det synes jeg, de skulle overlade til de venstreorienterede,” skummede ministeren i et tweet:

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Simon Emil er desværre kun èn af mange ministre, der ikke magter opgaven.
Blå blok må have en meget begrænset talent-masse at arbejde med.

Det er derfor CEPOS er opfundet. Det er et hjælpetilbud for blå politikere som ikke kan finde ud af noget som helst. De kan så ringe og få råd og vejledning. Ganske gratis - Nok det eneste gratis i den blå svindler verden, hvor selv frivillige fodbold trænere for miniputter nu kræver en gage.

Annonce