Venstre får endnu en dårlig meningsmåling og Støjberg holder tale skjult

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til Netavisen Pios nyhedsblik Aktuelt, hvor vi dagligt samler en lille håndfuld af de mest interssante nyheder eller analyser.

I dag, nærmest helt ud af det blå lavede statsminister Mette Frederiksen en lille ministerressort-rokade, som forfremmer boligminister Kaare Dybvad Bek til også at være indenrigsminister, mens Astrid Krag fremover må koncentere sig om et lidt mindre social- og ældreministerium. Den nyhed kan du læse mere om på hjemmesiden, hvor der er også er nyt om historisk lave asyltal og nyt i rigsretssagen mod Inger Støjberg.

I dagens aktuelt er der ny meningsmåling, ny melding om corona og nyt i sagen om arbejdsforholdene på Storstrømsbro-byggeriet.

Tak fordi du læser med.


Endnu en dårlig måling for Venstre

Hvis der var valg i morgen, ville det største parti i blå blok ikke længere hedde Venstre, men Det Konservative Folkeparti.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken.

I Megafon-målingen står de konservative til at blive landets næststørste parti kun overgået af Socialdemokratiet. Dermed har partiet overhalet Venstre, som med sine 11,3 procent har den laveste opbakning nogensinde, siden analyseinstituttet begyndte at måle det.

Målingen kommer i kølvandet på flere målinger, som viser at tilslutningen til Venstre er i frit fald.

Se hele målingen her.

 


Støjberg holder tale hemmelig

Vi bliver ved Venstre, hvor Inger Støjberg ikke vil lade Venstres ledelse se den afskedstale, hun vil holde, forud for det ekstraordinære landsmøde i weekenden. Det skriver Ekstra Bladet.

"Ledelsen kommer ikke til at se talen, før den er holdt," lyder det fra Støjberg.

Støjberg har flere gange sagt, at hun overvejer sit medlemskab af Venstre og man kunne godt spekulere i om den rigsretsanklagede politiker ville vælge at sige farvel til partifællerne fra den helt store scene.

Læs hele historien her.

 

Små skolebørn kan være tilbage efter vinterferien

Der kan være lys for enden af tunnelen for de forældre, der er ved at køre træt i hjemmeundervisningen af de mindste skolebørn.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det håbet i regeringen, at skolebørn fra 0. til og med 4. klasse kan vende tilbage efter vinterferien.

Et håb, der desuden deles af kilder både i regeringens parlamentariske grundlag og i oppositionen.

For de fleste skolebørn ligger vinterferien i uge syv. Dermed vil det betyde, at de kan vende tilbage til skoleklasserne fra omkring 22. februar.

Læs hele historien her.

 

Storstrømsbro skjulte arbejdsulykker

De udenlandske byggeselskaber, der lige nu arbejder på at opføre den nye Storstrømsbro mellem Sjælland og Falster, har i en række tilfælde skjult ulykker, som deres ansatte har været udsat for. Det skriver Fagbladet 3F.

Helt konkret er der fundet syv arbejdsulykker, som i strid med lovgivningen ikke er anmeldt til myndighederne.

Det oplyste beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i dag under et samråd om arbejdsforholdene på Storstrømsbroen.

"Der er lavet en opgørelse, som viser, at et antal arbejdsulykker ikke er blevet anmeldt eller er anmeldt for sent. Herunder syv ulykker på byggeriet, som ikke kan findes, fordi de ikke er blevet anmeldt til Arbejdstilsynet. Det er helt og aldeles utilfredsstillende, og jeg har bedt Arbejdstilsynet om at indskærpe over for virksomhederne på Storstrømsbroen, at reglerne på området skal efterleves," sagde han ifølge Fagbladet 3F.

Selskabet bag byggeriet er blevet kritiseret for blandt andet dårligt arbejdsmiljæ, for at aflønne deres udenlandske medarbejdere lavere end deres danske kolleger og for at fyre fagforeningsansatte.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Venstre må tage det lange seje træk. Det ændres, hvis politikken ændres. Konservative kan ikke med DF og NB gr. EU og oprør mod konventioner. De kan kun med V. Men der vil gå lang tid før der kommer blå statsminister igen. Men utroligt at man altid taler valg, lang tid før og at blå skal slå rød, når nu flertallet i landet ønsker den røde centrumvenstre styre. Manharhaft blåt flertal i mange år, det har ikke været godt for mange alm. Mennesker.

Annonce