Venstre håner sygdomsramte danskere

Hvert år mister 1.400 sygdomsramte danskere deres forsørgelsesgrundlag. De uheldige rammes af en tidsbegrænsning, som betyder, at man kun kan modtage sygedagpenge i en afgrænset periode. Regeringen vil ophæve tidsbegrænsningen, men højrefløjen afviser.

Annonce

Hvis man ikke er blevet rask eller lægerne ikke har afklaret ens fremtidsudsigter, mistes retten til sygedagpenge, kontanthjælp eller andre offentlige ydelser. Hvert år skal 1.400 syge danskere derfor – udover at være alvorligt syge – kæmpe med de problemer og bekymringer en ødelagt privatøkonomi medfører.

Regeringen forsøger i disse måneder at løse problemet. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har fremlagt et forslag til en reform af sygedagpengesystemet. Desværre er de borgerlige partier ikke indstillet på at hjælpe de sygdomsramte.

Det er imidlertid ikke nyt, at de borgerlige ikke interesserer sig for de syge.

En del af regeringens forslag går på at skabe tryghed for de syge ved at sikre dem et forsørgelsesgrundlag under hele deres sygdomsforløb. Den del af regeringens forslag afviser Venstre blankt i Jyllands-Posten (19. juni i papirudgaven) med henvisning til, at de ikke ønsker ”borgerløn” indført i Danmark.

Forhåbentlig besinder højrefløjen sig, hvis blot mediebevågenheden på reformen bliver tilpas stor. Det er imidlertid ikke nyt, at de borgerlige ikke interesserer sig for de syge. Da VK-regeringen og Dansk Folkeparti dominerede Christiansborg, afviste de ved flere lejligheder pure at justere på sygedagpengenes tidsbegrænsning.

Medlem af Folketinget og Udlændinge- og integrationsordfører for Socialdemokratiet.


Kommentarer fra Facebook