Venstre har skjult pengedonationer og SKAT droppede sag mod Britta

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til en ny uge på Netavisen Pio.

I dag er det kommet frem, at Venstre ulovligt har skjult penge-donationer fra private. For at undlade at indberette donationer på over 20.000 kroner til myndighederne, har Venstre fået en bøde på 10.000 kroner for at overtræde partistøtteloven. Det er den første bøde, der er givet i Danmark i en sag om ulovlig partistøtte.

Det er også kommet frem, at SKAT i 2013 droppede en sag imod den nu svindelsigtede Britta Nielsen. Det skete ni måneder efter, at Bagmandspolitiet havde givet efterretningerne om hvidvask.

 

Venstre får historisk bøde for skjulte valgkamps-bidrag

Hemmelige valgdonationer til en stribe Venstre-profiler, herunder partiets næstformand, udløser en bøde til Venstre i Region Midtjylland.

Bøden er et resultat af et års efterforskning hos Midt- og Vestjyllands Politi, efter at en stribe artikler i Politiken havde afdækket, hvordan penge fra flere af de omstridte erhvervsklubber til V-profilers valgkampe ikke var blevet oplyst til myndighederne.

En intern undersøgelse i Venstre viser, at i alt 16 pengebeløb på over 20.000 kroner ikke blev indberettet til regionen i perioden 2013 til 2016.

placeholder
Langt de fleste penge blev givet til profilerede Venstre-folk i forbindelse med det seneste folketingsvalg.

Læs mere om donationerne på Netavisen Pio.
 

Enhedslisten-profiler betaler frivilligt 200.000 kr. tilbage

Det skal være slut med et omstridt tillæg på 5229 skattefrie kroner om måneden for politikere på barselsorlov.

Det mener Enhedslisten, hvis medlemmer af Folketinget nu betaler sammenlagt omkring 200.000 kroner tilbage.

"Jeg synes det er det rigtige at gøre her. Vi mener også, reglerne skal ændres, så ingen får tillæg under barsel. Nu må vi se, om der kan blive flertal for det," skriver forsvarsordfører Eva Flyvholm, som betaler omkring 40.000 kroner tilbage.

Læs hvor meget Pernille Skipper og Johanne Schmidt-Nielsen har valgt at betale tilbage til statskassen.
 

Flere migranter vender hjem

Tre år efter Europas største migrantkrise er det lykkedes det fattige, afrikanske smuglerland Niger at vende udviklingen på hovedet.

Antallet af migranter, der rejser igennem Sahara med kurs mod Libyen og siden forsøger at krydse Middelhavet til Europa, er faldet drastisk.

I dag vender næsten lige så mange frivilligt hjem igen.

Det skriver Berlingske.
 

Danmark styrer mod nederlag i sag dagpenge EU

Hvis en EU-aftale falder på plads om to dage, vil det betyde hurtigere adgang til dagpenge for EU-borgere, der arbejder i Danmark.

En kamp om dagpenge har forenet de danske EU-parlamentarikere uanset partifarve og syn på EU. Men de ser ud til at tabe.

Hvis forhandlingerne lander som forventet, vil det betyde, at en EU-borger fra et andet land kan få adgang til danske dagpenge efter kun en måneds opsparing i en dansk a-kasse, hvis vedkommende mister sit arbejde. I dag er det efter 3 måneders opsparing i Danmark.

Den eneste dansker i EU, der støtter de nye regler, er Margrete Auken. Her kan du læse mere om SF'erens enegang.
 

Sag mod Britta Nielsen blev droppet i SKAT

Underretning om den svindelsigtede Britta Nielsen blev droppet ni måneder efter, at SKAT havde modtaget underretningen i 2013. Det viser en fortrolig orientering fra Skatteministeriet, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

Men nu kan SKAT ikke finde efterretningerne om hvidvask fra Bagmandspolitiet.

Læs mere om den seneste udvikling i sagen mod Britta Nielsen her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce