Venstre i nyt udspil: Flere udlændinge skal bidrage til fællesskabet

10 forslag fra Venstre skal få flere udlændinge i arbejde og gør op med social kontrol. Alle gode ideer er velkomne, lyder det fra S.
Foto: Venstre: Jacob Kjerumgaard, Flickr
Når man kommer til Danmark, skal man forsørge sig selv og bidrage til det danske fællesskab. Enten ved at arbejde eller ved at uddanne sig, så man kan deltage på arbejdsmarkedet.

Det er hovedbudskabet i et nyt udlændingeudspil, som Venstre har præsenteret onsdag.

Selv om der er kommet styr på tilstrømningen af udlændinge, og det går fremad med udlændingepolitikken, så er der fortsat udfordringer med integrationen i Danmark, lyder det fra Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

"Der er for mange indvandrere, der begår kriminalitet. Der er for mange indvandrere, der står uden for arbejdsmarkedet. Der er for få indvandrere, der tager de danske værdier til sig," siger han.

Vil sende indvandrere ud i nyttejob

Jakob Ellemann-Jensen bakkes op af Morten Dahlin, som er Venstres integrationsydelsesordfører. Morten Dahlin har, ifølge Altinget, stået i spidsen for arbejdet med det nye udspil:

”Kernen i vores udspil er, at muligheden for at komme til Danmark og modtage sociale ydelser kvit og frit, den skal afskaffes. Den mulighed, den skal simpelthen ikke længere eksistere. Vi vil i stedet indføre det, som vi kalder for en arbejdspligt. Det betyder, at enten finder man selv et arbejde eller en uddannelse, eller også finder vi et nyttejob,” siger Morten Dahlin.

Et forslag som minder lidt om det, som den daværende socialdemokratiske regering under Helle Thorning-Schmidt foreslog tilbage i 2015, under sloganet "Kommer du til Danmark, skal du arbejde".

placeholder

Det nye udspil fra Venstre indeholder i alt 10 forslag, som foruden kravet om arbejde handler om at få flere indvandrere væk fra førtidspension, justering af ydelserne og bekæmpelse af social kontrol.

Venstre foreslår blandt andet, at man pålægger 14 udvalgte kommuner - dem hvor der er udsatte boligområder - at gennemgå samtlige førtidspensionssager, der er givet til folk i de områder.

Venstre vil også afskaffe det særlige børnetilskud, som regeringen og de røde partier indførte efter folketingsvalget. Partiet vil desuden genindføre det opholdskrav, som et flertal i Folketinget har afskaffet igen.

Fint at Venstre spiller konstruktivt ind

Socialdemokratiets udlændingeordfører, Rasmus Stoklund, er glad for udspillet, som han mener overordnet flugter godt med regeringens politik på området.

"Det ser rigtig positivt ud og går i samme retning som noget af det, vi også selv har spillet ud med. Jeg synes, at det er virkelig fint at se Venstre spille så konstruktivt ind i debatten," siger han i en kommentar til Netavisen Pio.

Den retning tror jeg ikke, vi kan blive uenige om

Jakob Ellemann-Jensen siger i forbindelse med lanceringen af udspillet, at "ret og pligt skal følges ad". Og det er også en tilgang, som man i Socialdemokratiet kan nikke genkendende til.

"Det er i hvert fald et princip, som vi har hyldet i Socialdemokratiet i mere end et århundrede, så den retning tror jeg ikke, vi kan blive uenige om," siger Rasmus Stoklund.

Venstres formand siger også, at han håber på en aftale på området inden sommer. Det samme gør Socialdemokratiet:

"Regeringen har varslet en række forhandlinger på området i løbet af foråret, og der er jeg sikker på, at nogle af ideerne fra det her udspil vil kunne blive taget med ind."

"Vi har fortsat en række problemer og udfordringer med indvandrere, særligt fra Nordafrika og Mellemøsten, som har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet og blive integreret, og hvis vi skal løse den udfordring, så er brug for at alle gode kræfter spiller ind med gode og konstruktive forslag, som Venstre gør i det her udspil," siger Rasmus Stoklund.

Kjærsgaard ikke overbevist

Det er formentlig første gang i mange, mange år, at Venstre lancerer politik på udlændingeområdet, uden at Ingen Støjberg er involveret. Hendes rolle er i stedet overtaget af partiets unge håb, Morten Dahlin.

Inger Støjbergs fravær og Jakob Ellemann-Jensens tidligere udmeldinger har fået flere - særligt partierne i blå blok og Inger Støjberg selv - til at tvivle på, hvor Jakob Ellemann-Jensen hjerte ligger i udlændingepolitikken.

Én, der i hvert fald ikke er overbevist efter dagens udspil, er Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard. På Twitter ønsker hun Venstre velkommen tilbage i “udlændingekampen”, men:

"Udspillet i dag virker dog lidt tyndt og har fokus på at få flygtninge og indvandrere i arbejde ved at sænke de sociale ydelser. Intet om hjemsendelser og asylstop," skriver hun.

placeholder


 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Vi gider ikke mere stram strammere strammest, eller skør skørere skørest mht. symbolpolitik på udlændingeområdet.
Vi skal have bedre Integration, flere i arbejde som kan arbejde og så et bredt samarbejde mellem V og S herom ikke en konkurrence om hvem der kan genere folk mest. Der var gode ting, kopiting og tossede ting i udspillet, det med at pådutte kommunerne 31000 førtidspensionister , som skal have genbehandlet deres sag, stop det. Det vil kun belaste sagsbehandlerne endnu mere. De kan dårlig nå dem, de har nu, så det er en vildt dum ide.
Hvis politikerne i blå blok tor at de kan genvinde magten ved at være hårde i udlændingepolitikken, så må de tro om igen. Klima er fortsat vigt, og jobs efter corona, ny sundhedsreform, velfærdsreform og arbejdsmiljøreform er meget vigtige også. Jeg synes det er lidt fattigt at alt hvad NB DF og V kører på lige nu er udlændinge.

Det Danmark mangler er gode rollemodeller!
Hvis en indvandrerdreng i en klasse ikke gider lave noget, så gider de andre drenge heller ikke. Så enkelt er Danmark i dag skruet sammen.
Hvis en indvandrerdreng i en syvende klasse må tage på pigerne, så gør alle de andre drenge det samme. Og når de bliver voksne, så kalder Sofie Linde det sexisme og det kostede lederen af selveste Det radikale Venstre formandsposten. Det startede alt sammen for cirka en generation siden. Sexismen kom med indvandrerdrenge, der ikke fik lov at kende deres plads i klassen, i samfundet. Alle fik at vide at “vi” ikke måtte stille krav. “Stuerene det bliver I aldrig!” Underforstået “lad de indvandrere være i fred!” Det gjorde vi så: pædagoger, lærere, arbejdsformidling, politikere.
Dårlige rollemodeller kører nu rundt i fede indvandrerbiler og skaber panik i Århus og København. Der blev aldrig stillet krav til dem!
I dag betaler vi alle prisen!
Hende der forsøgte at stille krav og opdrage indvandrerne til danskere, sidder nu alene for rigsretten.
I virkeligheden skulle alle vi danskere for rigsretten! Og især venstrefjøjen!

Den fejl vil Jacob Ellemann ikke gentage.
Venstre er kommet til fornuft!
Jacob var derude hvor asylansøgere kommer fra.
Det var et helvede!
Men alle må videre!
Jacob inviterede nogle til vores land!
Men de lader sig bare forsørge og udfordrer vores normer!
Jacob ofrede sin ungdom og risiko for at miste livet.
Og hvad ser han? Når han kører en tur i indvandrerkvartererne?
Når han ser i alle statistikkerne?

Indvandrerne koster 31 milliarder om året.
Enhedslisten og SF vil af hensyn til klimaet afskaffe dansk landbrug inden 2030.
Dansk landbrug tjener 60 milliarder til Danmark om året

Hvis de røde får agt som de har magt, må indvandrerne således forsørge sig selv.
Så har vi råd til at afskaffe halvdelen af dansk landbrug.
Det svarer til 60.000 fuldtidsjob.
De skal selvfølgelig have erstatning!
De 6.000 ansatte inden for minkavlen blev afskaffet i løbet af 14 dage i 2020.
Det kostede alene 19 milliarder.
Prisen bliver således mindst 190 milliarder .
I løbet af coronaen er Danmarks statsgæld forøget med 119 milliarder.

Venstrefløjen må således vælge imellem indvandrerforsørgelse eller klimaet.

Venstrefløjen og de radikale elsker at være gode rollemodeller.
Måske indvandrerne kun lære et og andet.
Mette Frederiksen siger at pligt kommer før ret.
Fra retsstat til pligtstat.
Hvad mon Kristian Hegaard siger til det!
Han har jo lige lært Jacob Ellemann at retsstaten kommer først.
Men som de siger i Venstre:
Noget for noget!
I fik Inger!
Nu får vi indvandrerne til at bestille noget!
Redder klimaet! Og halvdelen af dansk landbrug!
Deal! Hegaard!

Tillykke til Jacob Ellemann.

Sådan noget være sluder, sexismen har været i danmark langt tid før
den første flygtning/invandere kom til danmark

Og resten du skriver tager jeg ikke stillig til,men noget af skal nok være sandt

Jeg er 62 år er på kontanthjælp og søger arbejde men da det ikke er lykkes mig
bliver jeg nu trukket 1000 kr i bøde hver månde (225 timers reglen)
1000 kr minder hver månde at leve for, fordi jeg ikke kan finde arbejde

Annonce