Venstre i vild kovending om fagforenings-fradrag

Kristian Jensen (V) har i dag fredet fagforeningsfradraget for Venstres sparekniv. Det er ellers få måneder siden, at Venstre ville spare 500 millioner kroner på fradraget.
Venstres næstformand Kristian Jensen har fredet fradraget på fagforeningskontingenter. Det skriver flere danske medier i dag.

"Vi har ikke nogen planer om at ændre på fradragsretten for faglige kontingenter," har Kristian Jensen sagt til avisen.dk.

Det er noget af en større kovending, som Venstre er ude i tre dage før valget. Så sent som i april skrev Venstre nemlig, at partiet ville spare 500 millioner kroner på danskernes fagforeningsfradrag.

I januar slog partiets finansordfører Peter Christensen også holdningen fast over for Politiken: "Vi er imod fradrag for fagforeningskontingenter, så det vil vi kigge på, hvornår man vil kunne ændre det," sagde han.

Kristian Jensen i zig-zag på fradragsret
Venstres næstformand Kristian Jensen dundrede også selv imod regeringen, da den sammen med venstrefløjen ville forhøje fagforeningsfradraget som en del af finansloven. Det var i september på Twitter.

Han skrev også om jobeffekten af forslaget. Hvis det er så dårlig en beslutning set med Venstres øjne, kan man jo undre sig over, at Venstre nu freder fradraget fuldstændigt.

Seneste nyt i sagen er dog, at Kristian Jensen er blevet banket på plads af Claus Hjort Frederiksen, som har undsagt næstformandens melding om fredningen.

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce